Siirry sisältöön

53 hakutulosta

Veden käyttötavat pääosin kohtuullisia Kestävä vedenkäyttö -kyselyn mukaan suihkussa käyntimäärät ja muut vedenkäyttökerrat eivät ole muuttuneet merkittävästi vuoteen 1999 verrattuna. Pääosin käyttötavat vaikuttavat kyselyn perusteella kohtuullisilta. Silti yllättävän moni, yli 80 prosenttia, huuhteli astiat ennen konepesua ainakin joskus.
Hankesuunnittelun tekijän tulee tietää seuraavat asiat: tiedot taloyhtiön energian- ja vedenkulutuksesta viimeiseltä kolmelta vuodelta tieto lämmityskauden asuntojen ja yleisten tilojen keskimääräisistä sisäilman lämpötiloista tehdyt korjaukset ja arvio tulevista korjaustarpeista (PTS, korjausohjelma) ja niiden mahdollisista vaikutuksista energian- ja vedenkäyttöön nykyisen lämmitysjärjestelmän
Kokonaisuus ratkaisee Merkittävimmät kotitalouden energiateot tehdään lämmityksen, ilmanvaihdon ja vedenkäytön parissa. Viilennys on lämpimien kesien ansiosta noussut osaksi tätä kokonaisuutta, erityisesti järjestelmäratkaisuissa. Myös ilmanvaihdon toiminta ja se, onko poistuvassa ilmassa lämmöntalteenottoa, vaikuttaa merkittävästi lämmitystarpeeseen.
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös rakennuksen käyttäjiä energiansäästöön. “Kiinteistön käyttäjien toimilla voidaan myös vaikuttaa erityisesti käyttäjäsähkön kulutukseen.
Lämmitys kohdilleen Merkittävimmät kotitalouden energiateot tehdään lämmityksen, ilmanvaihdon ja vedenkäytön parissa. Lämmityskauden alkaessa on testattava pattereiden ja termostaattien toiminta kiertämällä niitä ääriasennosta toiseen ja tunnustelemalla alkaako patteri lämmetä. Huonelämpötiloja kannattaa mitata ja tarkkailla läpi lämmityskauden.
Kannattaa siis ottaa yhteyttä, jos esimerkiksi kaipaa vinkkejä kodin energian- ja vedenkäytön tehostamiseen, sopivan lämmitysmuodon valintaan tai esimerkiksi energiaremontin kannattavuuden arviointiin, Sukeva kertoo. Lisäksi energianeuvojilla on ajankohtaista tietoa erilaisista tukimahdollisuuksista, joita esimerkiksi energiaremontteihin on saatavilla.
Sähkölaitteet ja vedenkäyttö: Sammuta sähkölaitteet, joita et välttämättä tarvitse. Siirrä saunavuoro toiseen iltaan tai lämmitä ainakin sähkösauna vasta myöhään illalla. Sauno nopeasti. Laita kiuas pois päältä heti saunomisen jälkeen. Vältä runsaan lämpimän veden käyttöä. Pese vain välttämättömät koneelliset astioita ja pyykkejä. Ajasta koneet myöhään iltaan tai yöhön.
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös talon asukkaita energiansäästöön.
Samalla voit vaikuttaa lämmityksen, ilmanvaihdon ja vedenkäytön energiakustannuksiin. Tarkastuslistan avulla seuraat, että muistat tehdä tarpeelliset toimenpiteet oikeaan aikaan. Kun kirjaat ylös tekemäsi toimenpiteet, kerrytät samalla tärkeää tietoa rakennuksen toimivuudesta ja pystyt ennakoimaan laitteiden rikkoutumisia ja korjaustarpeita.
suunnittelijan ja toimittajan ohjeita Tutki pientalosi energiankäyttö – Tee se itse -kotikatselmus Tätä on viisas liikkuminen Uudet innovaatiot fiksuun työmatkaliikkumiseen Valitse fiksusti: Valitse vaihtoehtoinen käyttövoima Valmistaudu kulutusjoustoon Vesikustannukset kuriin -juliste Viihtyisä työympäristö – Ilmastointi ja jäähdytys Viisaita valintoja liikenteeseen Vinkkejä fiksuun vedenkäyttöön