Siirry sisältöön

49 hakutulosta

Suunnittelu ja asennustyöt Hyvä suunnittelu on kaiken lähtökohta. Heti alkuvaiheessa on hyvä pohtia eri sähköntuotantomuotojen mahdollisuudet omassa talossa/järjestelmässä. Tärkeää on myös tehdä tarvekartoitus, eli kartoittaa kuinka paljon ja mihin aikaan vuodesta/päivästä sähköä tarvitaan. Sillä on merkitystä erityisesti laitteiston mitoituksessa.
Niillä tuotetaan osa talon lämmitysenergiasta.
Aurinkovoimala tuli mukaan rakennuksen suunnitteluun varsin varhaisessa vaiheessa, jolloin ratkaisu voitiin ottaa huomioon myös talon arkkitehtuurissa. Muun muassa talon katto suunniteltiin niin, että keräimet saatiin optimaaliseen kulmaan. Aurinkokeräimet on integroitu katon rakenteisiin. Kuva. Aurinkokerääjät on integroitu Alanurmon koulun kattorakenteeseen.
Lisätietoja/Linkkejä/Lähteet Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu. 2012. Luukku-talo, puinen nollaenergiatalo 2020. Loppuraportti 30.11.2012.
Hankintaesimerkit Tältä sivulta löydät hyviä esimerkkejä siitä, miten kestävän kehityksen näkökohtia on huomioitu erilaisissa hankinnoissa, hankintojen suunnittelussa sekä strategisissa linjauksissa.
Myös suuremmissa taloissa maalämmön vuosihyötysuhde on usein parempi kuin pienissä taloissa. Runsas käyttöveden suhteellinen energiaosuus heikentää vuosilämpökerrointa. Käytännössä vuosilämpökerroin maalämmössä vaihtelee useimmiten kohdekohtaisesti 2,5–3,5 välillä.
Lämpöpumpputyypistä riippuen lämpöenergiaa otetaan ulkoilmasta, talon ilmanvaihtoputkiston poistoilmasta, vedestä, maasta tai kalliosta. Talon ulkopuolelta otettava lämpö on pääosin auringosta peräisin olevaa energiaa lukuun ottamatta kallioperän lämpöä, joka on suurimmalta osin maapallon ytimestä johtuvaa lämpöä.
Hän tuli taloon v. 2017 projektipäälliköksi ja on toiminut yrityksessä sittemmin myös ryhmäpäällikkönä. Granlund Oy on rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijakonserni, joka on erikoistunut talotekniikan suunnitteluun. Koulutukseltaan Timo-Mikael on talotekniikan insinööri, YAMK.
D5 mukaan luvut 8-20 tarkoittavat sitä, että ilmantiiveyteen ei ole panostettu suunnittelu tai toteutusvaiheessa. Todellisuudessa on vaikea uskoa, että alle 10 vuotta sitten valmistuneissa taloissa ei olisi yhtään huomioitu ulkokuoren tiiveyttä. Onko tosiaan niin, että asetuksen taulukkoa käytetään, mikäli muuta tietoa ei ole.
Aurinkovoimala tuli mukaan suunnitteluun varsin varhaisessa vaiheessa. Vain alustavia arkkitehtuurikuvia koulusta oli olemassa, kun päätös aurinkovoimalan rakentamisesta tehtiin. Tässä vaiheessa suunnitteluun tuli mukaan Timo Jodat Jodat Ympäristöenergia Oy:stä, joka kertoi muille suunnittelijoille aurinkolämpövoimalan aiheuttamista vaatimuksista.