192 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Vesilaitoskiinteistön energiatehokkuus Kun haluat parantaa kiinteistön energiatehokkuutta, suositeltava ensiaskel energiatehokkuuden parantamiseksi on energiakatselmuksen toteuttaminen.
Ilmastointijärjestelmät Ilmastointijärjestelmien energiatehokkuus on tärkeää etenkin liike-, toimisto- ja hoitoalan rakennuksissa joissa on ilmastointi eli jäähdytystä sisältävä ilmanvaihto- tai muu tilojen viilennykseen tarkoitettu järjestelmä.
Saneerattaessa energiatehokkuus kuntoon Saneeraukset ovat usein hyvä tilaisuus päivittää toimintaa uudella tekniikalla ja nykyaikaistaa käytäntöjä. Saneerauksen yhteydessä on oivallinen hetki laittaa energiatehokkuus, energiaomavaraisuus sekä energiatehokkuuden mittarointi ja raportointi kuntoon. Saneerattavan kohteen lisäksi, kiinnitä huomiota järjestelmään kokonaisuutena.
Sivun lyhytosoite on www.motiva.fi/esco-palvelu Energiatehokkuus- ja ESCO-palvelut Energiatehokkuus- ja ESCO-palvelut ovat palveluliiketoimintaa, jossa ulkopuolinen energia-asiantuntija toteuttaa asiakasyrityksessä investointeja ja toimenpiteitä energian käytön tehostamiseksi sekä energiansäästämiseksi.
Vesihuoltolaitosten energiatehokkuus tulevaisuudessa Tulevaisuudessa haasteita energiankäytölle ja energiatehokkuuteen tuovat muun muassa kiristyvät ympäristövaatimukset, kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen sekä kasvava tarve haitta-aineiden poistolle ja lietteen käsittelyn kehittämiselle.
2.6.1 Ilmanvaihdon energiatehokkuus varmistetaan rakennuksen käytön kannalta tarkoituksenmukaisilla keinoilla tinkimättä terveellisestä, turvallisesta ja viihtyisästä sisäilmastosta. 2.6.1.1 Koneellisen tulo- ja poistoilmajärjestelmän ominaissähköteho saa olla enintään 2,0 kW/(m³/s).
Energiatehokkuus tulee tutuksi omalle henkilöstölle, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Seurantaryhmä ja vuosittaiset johdon katselmukset huolehtivat työn jatkuvuudesta. Työkalut ja ohjeet energiatehokkuussuunnitelman toteuttamiseksi Lataa tästä työkalut energiatehokkuussuunnitelman toteuttamiseksi.
S U O M E N R A K E NTA M I S M Ä Ä R ÄY S K O KO E L M A Energiatehokkuus Rakennuksen energiankulutuksen ja lämmitystehontarpeen laskenta Esipuhe Ympäristöministeriö julkaisee Suomen rakentamismääräyskokoelmassa rakennuksen energiankulutuksen ja lämmitystehontarpeen laskentaa koskevan ohjeen, käytettäväksi 1.1.2018 voimaantulevien energiatehokkuussäädösten soveltamisen tukena.
ESCO-yritykset Suomessa Suomessa toimivia ESCO- ja energiatehokkuuspalveluja tarjoavia yrityksiä: Are Oy Harri Launo puh. 040 300 6545 harri.launo@are.fi www.are.fi Auris Energia Oy Mika Kannisto puh. 050 360 0196 mika.kannisto@aurisenergia.fi www.aurisenergia.fi Avainsanat: Energiakumppanuus Energiatehokkuusratkaisut Energiatehokkuus Energiatehokkuuden parantaminen Energiapalvelu