Siirry sisältöön

27 hakutulosta

Lisätietoa ammattikeittiöiden energiankäytöstä Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä. Energiansäästöä ja energiatehokkuutta on edistetty valtion ja toimialojen välisillä sopimuksilla jo 1990-luvulta lähtien. Tutustu oman alasi sopimukseen ja liity vastuullisten energiankäyttäjien joukkoon. Yhdessä rakennamme energiatehokasta Suomea.
Työkaluja ja lisätietoa Motiva: Energiatehokas ammattikeittiö Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Materiaalien- ja energiankäytön tehostaminen kannattaa, sillä usein se tuottaa myös kustannussäästöjä. Materiaalitehokkuutta voidaan kunnissa parantaa ja edistää erityisesti: hankinnoissa; kaavoituksella; rakennushankkeissa; jätehuollossa; ja palveluissa (sairaalat, koulut, tekniset palvelut).
Vaihtojen tehostaminen värivaihtojen tehostaminen: huolellinen puhdistus oleellista; värillisille oma syöttölinja tavoitteena tuotekohtaiset tuotantolinjat: leikkaushävikki vähenee tuotteen tai puolivalmisteen reunat voidaan jättää joissakin tapauksissa leikkaamatta tuotantolinjojen automaattiset käynnistykset käyttöön laadunvarmistusnäytteiden määrän tai pituuden vähentäminen jäähdytyksen
Tuetut energiakatselmukset kustannussäästön edistäjinä Energiankäytön tehostaminen tuo yrityksille ja yhteisöille suoraa taloudellista hyötyä ja vähentää toiminnasta aiheutuvia ympäristöpäästöjä. Ensimmäinen askel energiankäytön tehostamisessa on energiakatselmus.
Jäähdytys 23 % L ÄHDE : Hew lett– Pac k a rd Energiankäytön tehostaminen konesaleissa Konesalien määrä ja energiankulutus kasvavat nopeasti, mikä nostaa kustannuksia ja kuormittaa ilmastoa.
Ruokalistasuunnittelu ja energiatehokkuustyö keskeisiä ympäristövaikutusten vähentämisessä Rovaniemen ruokapalveluissa vastuullisuus ei toteudu yksin hankintojen kautta, vaan tärkeitä keinoja ovat myös energiankäytön tehostaminen ja ympäristönäkökohtien huomiointi ruokalistasuunnittelussa. Rovaniemen ruokapalveluiden ravintoloissa vietetään kasvisruokapäivä kerran viikossa.
Tänä päivänä energiankäytön tehostaminen voi olla kimmokkeena melko toimivankin valaistuksen uudistamiselle ledivalaistukseksi, sillä uudistamisella saadaan entistä laadukkaampi valaistus pienemmillä käyttökustannuksilla. Kuva. Valaistuksen uusimista laadukkaaksi, toimivaksi ja energiatehokkaaksi voi arvioida oheisesta kuvasta.