Siirry sisältöön

55 hakutulosta

Suunnittelu ja asennustyöt Hyvä suunnittelu on kaiken lähtökohta. Heti alkuvaiheessa on hyvä pohtia eri sähköntuotantomuotojen mahdollisuudet omassa talossa/järjestelmässä. Tärkeää on myös tehdä tarvekartoitus, eli kartoittaa kuinka paljon ja mihin aikaan vuodesta/päivästä sähköä tarvitaan. Sillä on merkitystä erityisesti laitteiston mitoituksessa.
Lisäksi se antaa ideoita tilojen parannuksiin ja uusien tilojen suunnitteluun sekä rakentamiseen. Oppaassa pureudutaan myös taloyhtiön päätöksentekoon sekä tarvittaviin viranomaislupiin. Saatavilla vain sähköisenä.
Rakentamisen aikaisista kokemuksista ja silloin tehdyistä valinnoista kertovat rakennuttajat, ja kun taloon messujen jälkeen muutetaan, seurataan järjestelmien toimintaa ja energiankulutusta tarkasti. Tavoitteena on tuoda esille se, miten suunnittelu- ja rakennusvaiheessa tehdyt valinnat toimivat käytännössä, ja saavuttavatko talot niille asetetut energiatehokkuustavoitteet.
Niillä tuotetaan osa talon lämmitysenergiasta.
Aurinkovoimala tuli mukaan rakennuksen suunnitteluun varsin varhaisessa vaiheessa, jolloin ratkaisu voitiin ottaa huomioon myös talon arkkitehtuurissa. Muun muassa talon katto suunniteltiin niin, että keräimet saatiin optimaaliseen kulmaan. Aurinkokeräimet on integroitu katon rakenteisiin. Kuva. Aurinkokerääjät on integroitu Alanurmon koulun kattorakenteeseen.
Lisätietoja/Linkkejä/Lähteet Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu. 2012. Luukku-talo, puinen nollaenergiatalo 2020. Loppuraportti 30.11.2012.
Talossa 62 huoneistoa, kolme liike- ja toimistohuoneistoa ja kolme varastoa. Taloon kuuluu myös neljä autotallia sekä autohalli, jossa on 28 autopaikkaa. Talossa on aiemmin uusittu lämmönjakokeskus ja asennettu etävalvonta sekä nuohottu ilmanvaihtokanavat. Lisätiedot: Motiva Oy asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell puh. 0400 464 787 kirsi-maaria.forssell@motiva.fi Palaa otsikoihin
Sen avulla on helppo todentaa tehdyt talon arvoon vaikuttavat remontit ja huollot talosta kiinnostuneille”, muistuttaa johtava asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta. Huoltokirja kannattaa ottaa käyttöön viimeistään syyshuoltojen yhteydessä. 2000-luvun pientaloilla yleensä on jo olemassa huoltokirja, mutta sitä vanhemmissa se on harvinainen.
Kannattaako suunnittelusta tai kuntotutkimuksista maksaa ammattilaisille? Esitykset: 1. Ikkunoiden uusiminen, Aila Janatuinen Puuteollisuus Ry (pdf) (1023 KB) 2. Energiaremonttien suunnittelu, Samuli Könkö SuLVI Ry (pdf) (550.4 KB) 3. Lämpöpumppuratkaisut, Jussi Hirvonen Suomen lämpöpumppu yhdistys SULPU ry (pdf) (412.6 KB) 4.
Taloyhtiön energiatarkastus antaa hyvän pohjan suunnittelulle Lämmitysratkaisun parannukset ja muutokset sekä energiaremontit ovat keskeisiä keinoja taloyhtiöiden käyttöiän jatkamiseksi ja asuinmukavuuden parantamiseksi.