Siirry sisältöön

44 hakutulosta

Kokeilut tarjoavat vastauksia siihen, miten kuntien tuottamilla tai ostamilla tavaroilla tai palveluilla voidaan edistää ilmastovastuullista elämäntapaa, vähentää ruokahävikkiä sekä työmatka- ja vapaa-ajan liikkumisen päästöjä.
Palkitut ratkaisut ovat Voittaja: Tampereella kehitettiin infrahankkeisiin Suomen ensimmäinen kiertotaloutta edistävä hankintamalli Kunniamaininnat: Lounais-Suomen Jätehuollon poistotekstiilien kierrätys Lahden kaupungintalon peruskorjaus Ruokahävikki puolitetaan Joensuussa vuoteen 2025 mennessä (Polkka Oy) Kiertotalousopetus Riihimäen kouluissa Kiertotalous kuuluu kilpailun voittajan
Ensimmäisellä kaudella 2019–2021 sitoumukseen liittyneet 17 yritystä onnistuivat vähentämään ruokahävikkiä, muovin käyttöä, jätettä ja kasvihuonekaasupäästöjä. Tuloksiin päästiin prosessien materiaalitehokkuutta parantamalla, sivuvirtoja hyödyntämällä ja kierrätysastetta nostamalla. Erinomaiset tulokset kannustavat toimijoita nyt uudelle sopimuskaudelle.
Kuljetuksessa alusta ja aaltopahvi suojaavat tuotteita, ja siten estävät tehokkaasti ruokahävikkiä. Myymälässä laatikot pitää kuitenkin saada avattua siten, että laatikon alaosa ja alusta jäävät yrttien alle tueksi. Aaltopahvinen alustaratkaisu Kaikki alustat on aiemmin valmistettu polystyreeniraaka-aineesta syvävetotekniikalla.
. • Vähennetään ruokahävikki puoleen nykyisestä vuoteen 2030 mennessä. • Kotimaisen kalan edistämisohjelma https://mmm.fi/kalat/strategiat-ja-ohjelmat/kotimaisen-kalanedistamisohjelma • Lisätään kotimaisen kalan tarjontaa ruokapalveluissa. 5 Vertaisoppimisen hankkeen tavoitteet  Lisätä pientuottajien sekä lähi- ja luomuruuan tarjontaa julkisissa ruokapalveluissa.  Helpottaa pienten
Juhannusta voi mainiosti juhlia ilman turhaa tuhlausta, ruokahävikkiä tai luonnon rasittamista viettääpä sitä sitten maalla tai kaupungissa. Ekologinen ja kestävä juhannus on tätä päivää. Lue lisää 11.6.2020 Helpotusta helteen keskelle Kesän ensimmäiset helteet ovat pian totta Suomessa.
Lisäksi yritykset vähensivät ruokahävikkiä samana aikana lähes 12 miljoonaa kiloa. Materiaalitehokkuustoimilla yritykset raportoivat säästäneensä myös rahaa yli 17 miljoonaa euroa.
Ruokahävikki Alun perin syömäkelpoisen ruuan päätymistä roskiin tai biojätteeksi. Koko maailmassa noin 30 prosenttia tuotetusta ruoasta päätyy hävikkiin ja Suomessakin 10–15 prosenttia. Ruokajärjestelmä Ruokajärjestelmän vaiheita ovat alkutuotanto, jalostus, kauppa ja ateriapalvelut, kuluttajien toiminta, jätteiden käsittely sekä kuljetukset.
tavarakuljetuspalvelut • Henkilöautot • Laitehankinnat • Ruokapalvelut Kemikaalien ja haitallisten aineiden vähentäminen • Siivouspalvelut • Tutkimuskäsineet (PVC) • Ympäristömerkinnän kriteerien käyttö tuoteryhmissä, joille merkittyjä tuotteita saatavilla • Laboratoriokemikaalit ja laitteet • Muoviset hoitotarvikkeet kierrätyksen lisääminen • Suojaus- ja sidontatarvikkeet • Ruokapalvelut (ruokahävikki
. – Olemme sitoutuneet vähentämään ruokahävikkiä 13 prosentilla ja nostamaan kierrätysastettamme 78 prosenttiin vuoteen 2021 mennessä. Nämä ovat meille todella kovia tavoitteita. Jäske toteaa. Ne tulevat vaatimaan muutoksia laitteisiin, konsepteihin, tiloihin ja kauppapaikkoihin, Jäske kertoo. Jakamispalvelut kehittyvät varmasti voimakkaasti tulevaisuudessa.