Siirry sisältöön

31 hakutulosta

Tuulivoimaloiden purkaminen ja kierrätys Tuulivoimalan käyttöikä on noin 25 vuotta, uusimpien voimaloiden jopa 30 vuotta. Kun tuulivoimalan käyttöikä päättyy tai voimala muista syistä puretaan, vastaa purkamisesta voimalan omistaja.
Ympäristö ja kierrätys Sähköauton valmistuksen ja sen materiaalien ilmastovaikutukset Sähköautojen tuotannon ja elinkaaren aikaisista päästöistä on tehty monia tutkimuksia, osin ristiriitaisin tuloksin. Vuonna 2020 julkaistiin Euroopan komission tilaama yhteenvetoselvitys ajoneuvojen elinkaaripäästöistä.
Jarrutusenergian kierrätys Polttomoottorin energiavarastona toimivan polttoainetankin täyttäminen on helppoa ja nopeaa. Lähes kaikkialla maailmassa on saatavilla polttoainetta sekä diesel- että bensiinikäyttöisiin autoihin. Polttomoottoriautojen käytön jatkumiselle nähdään kuitenkin useita esteitä, kuten öljyvarojen rajallisuus ja pakokaasupäästöjen myrkyllisyys.
Tehtäväaiheet: Sähkö, kierrätys, vesi, ruoka ja liikkuminen. Innostaa lapsia toimimaan aktiivisesti myös kotona. Tehtävät ovat oppilaille helppoja ja arkisia. Kaikkien osallistuneiden luokkien kesken arvotaan palkintoja.
lähtevien pakkausten optimointi turhan pakkaamisen vähentäminen, ~10 % pakkausmateriaaleissa pakkauskalvomateriaalien optimointi: paksuudet ja muut materiaaliominaisuudet lavojen ja tyhjien säkkien kierrätyksen tehostaminen JÄTTEEN KÄSITTELY jätejakeiden tarkempi lajittelu: sekajätteen mukana usein siihen kuulumatonta jaetta ml. energiaja muu prosessijäte TYHJIEN SÄKKIEN KIERRÄTYS
1500 1000 500 0 2012 2013 2014 2015 2016 Kaatopaikkasijoitus 2017 Kierrätys 2018 2019 2020 Energiahyödyntäminen 2021 2022 2035 Tilastokeskus, Jätetilasto https://stat.fi/julkaisu/cl8ipj3ju1 0rh0bw3o09ns9lv Miksi Ekoälyä? • Missä näistä kuormista on enemmän kierrätettävää? • Mikä kuormista on käsittelijöille tai ympäristölle vaarallisempi?
Bioenergiaa ovat: puuperäiset polttoaineet peltobiomassat biokaasu kierrätys- ja jätepolttoaineiden biohajoava osa Puulla tärkeä merkitys koko energiantuotannossa Suomessa biomassan osuus energian kokonaiskulutuksesta on teollisuusmaiden korkein, ja puun merkitys on keskeinen.
Suomessa jätehuolto ja kierrätys on järjestetty hyvin eikä orgaanista jätettä ole viety kaatopaikoille vuoden 2016 lakimuutoksen jälkeen. Kuitenkin suurin osa maailmassa käytetyistä muovipakkauksista päätyy kaatopaikoille tai pahimmassa tapauksessa luontoon.
Ympäristöystävällisyys, kierrätys ja materiaalitehokkuus ohjaavat nykypäivänä kuluttajien ostopäätöksiä." Materiaalitehokkuus näkyy myös leipomoiden arjessa Materiaalitehokkuus ja hävikin pienentäminen ovat vahvasti läsnä myös leipomoiden arjessa. "Tuotteita tehdään kysyntäennusteiden mukaan ja ennusteet pyritään saamaan mahdollisimman tarkoiksi.
Tutustu yritysten materiaalitehokkuustekoihin Anora haluaa olla materiaalitehokkuuden edelläkävijä Pohjoismaiden johtavan viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalon Anora Rajamäen tehtaalla kierrätys on viety pitkälle ja uusiomateriaalin käyttöä PET-pulloissa on lisätty.