102 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Aurinkosähkö Aurinkosähkön perusteet Ennen järjestelmän hankintaa Aurinkosähkö- järjestelmät Järjestelmän valinta Hankinta ja asennus Aurinkosähkö- järjestelmän käyttö Aurinkosähkön paloturvallisuus Kokemuksia aurinkosähköstä Lisätietoja Aurinkosähkö-sivustolla on ajankohtaista ja kattavaa tietoa aurinkosähkölaitteiston hankinnasta, asentamisesta ja käytöstä.
Aurinkosähkön paloturvallisuus -projekti 2020-2021 Aurinkosähkön tuotanto lisääntyy nopeasti. Aurinkosähköpaneelit ovat usein rakennusten katoilla, mutta jonkin verran myös integroituna esimerkiksi seinäelementteihin. Pääosin aurinkosähkö käytetään itse kohteessa, mutta ylijäämäsähköä syötetään myös sähköverkkoon.
Aurinkosähkön ja sähkönkulutuksen yhteensovittaminen Aurinkosähkön tuotanto keskittyy kesään ja päiväsaikaan. Tuotanto on vähäisempää keväällä, syksyllä ja erityisesti talviaikaan (ks. kuva 1). Tuotantoa ei myöskään synny lainkaan öisin. Aurinkosähkön tuotto osuu hyvin yhteen esimerkiksi kesäpäivien jäähdytystarpeiden kanssa.
Aurinkosähkön paloturvallisuus Aurinkosähkö on helppokäyttöistä ja luotettavaa tekniikkaa. Oikein mitoitettu, asennettu ja huollettu aurinkosähköjärjestelmä on kustannustehokas ja pitkäikäinen tapa tuottaa puhdasta energiaa. Aurinkosähköjärjestelmään, kuten muihinkin sähköjärjestelmiin, liittyy kuitenkin tulipalon riski.
Aurinkosähkön perusteet Tästä osiosta löydät perustiedot auringon säteilymäärästä ja maantieteellisen sijainnin vaikutuksesta siihen. Sivuilla on kuvattu myös sitä miten auringonsäteily muutetaan sähköksi ja millä tavoilla aurinkopaneeleissa tehtyä sähköä voidaan hyödyntää. Kuva. Viikin ympäristötalon aurinkopaneeliseinää. Kuva.
Kokemuksia aurinkosähköstä Oheisilta alasivuilta löydät esimerkkejä toteutetuista aurinkosähköjärjestelmistä erityyppisissä kohteissa. Leinilän tilan aurinkosähkölaitteiston tuotannon seurantatiedot ovat julkisia ja niihin voi tutustua nettiselaimella. Historiatietoa tuotosta löytyy vuodesta 2013 lähtien.
Älykkäät sähköverkot – aurinkosähkö osana tulevaisuuden sähköjärjestelmää Aurinkopaneelit tuottavat sähköä päiväaikaan, jolloin myös sähkönkulutus ja sähkön markkinahinta ovat tyypillisesti yöaikaa korkeammalla. Aurinkosähköjärjestelmät toimivatkin valoisina vuodenaikoina sähkön kulutushuippuja tasaavana tekijänä. Aurinkosähkön tuotanto on kuitenkin sääriippuvaista.
Tuotannon optimaalinen hyödyntäminen Kun paneelit on hankittu ja asennettu, aurinkosähkön tuotantoon ei voi enää juurikaan vaikuttaa. Hankintavaiheessa sopivalla voimalan mitoittamisella sekä aurinkopaneelien suuntaamisella asennusvaiheessa voidaan vaikuttaa siihen, kuinka paljon tuotoa paneeleista saadaan.
Aurinkosähkö Aurinkosähkö-sivustolla on ajankohtaista ja kattavaa tietoa aurinkosähkölaitteiston hankinnasta, asentamisesta, lupa-asioista ja käytöstä. Bioenergia Bioenergia on Suomen merkittävin uusiutuvan energian lähde. Bioenergiaa käytetään ja tuotetaan suurista metsäteollisuuden laitoksista pienen kokoluokan yksittäisiin kotitalouksiin ja kiinteistöihin.
Aurinkosähkön tuntinetotuksella tai tarkemmin sanoen tasejakson sisäisellä netotuksella tarkoitetaan, että sähkön vaiheesta riippumatta kaikki tasejakson aikana tuotettu aurinkosähkö ja samana aikana kulutettu sähkö summataan ja sähkönkulutuksen ollessa aurinkosähkön tuotantoa suurempi, kaikki aurinkosähkö lasketaan itse käytetyksi.