Siirry sisältöön

19 hakutulosta

Arlan tuotantoprosessi laitettiin suurennuslasin alle – Materiaalitehokkuus osoittautui tärkeäksi vastuullisuuden mittariksi Ruokahävikkiä on onnistuttu elintarviketeollisuudessa vähentämään erityisen paljon tuotantoprosesseja tehostamalla. Tämä kävi ilmi materiaalitehokkuuden sitoumuksen ensimmäisen raportointikauden tuloksista.
. € sitoumuksessa mukana olevat yritykset ovat saavuttaneet toimenpiteillään merkittäviä säästöjä. 12 milj. kiloa vähemmän ruokahävikkiä. 4 milj. kiloa CO 2 -ekv. vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä materiaalitehokkuutta parantamalla.
. € sitoumuksessa mukana olevat yritykset ovat saavuttaneet toimenpiteillään merkittäviä säästöjä. 12 milj. kiloa vähemmän ruokahävikkiä. 4 milj. kiloa CO 2 -ekv. vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä materiaalitehokkuutta parantamalla.
Ruokahävikin vähentämistä koko elintarvikeketjussa Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa.
Ruokahävikin vähentämistä koko elintarvikeketjussa Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Ota yhteyttä Elli Saari asiantuntija +358 (0) 9 6122 5011 Lähetä sähköpostia
Pyroll Pakkaukset – tavoitteena kehittää yhä ympäristöystävällisempiä tuotteita Suomalainen Pyroll Pakkaukset kehittää ja tuottaa pakkauksia, jotka vähentävät pakattavien tuotteiden vaurioitumista sekä pilaantumista ja siten ehkäisevät muun muassa ruokahävikkiä.
Muovi suojaa elintarvikkeita ylivertaisella tavalla ja estää osaltaan ruokahävikkiä. "Kannattaa muistaa, että vaikkapa leivän valmistuksessa, kun katsotaan koko ketjua pellolta ruokapöytään, pakkauksen osuus ympäristörasitteesta on hyvin pieni. Käytännössä yhdellä hukkaan menneellä leivänpalasella on suurempi hiilijalanjälki kuin yhdellä leipäpussilla."
Kuljetuksessa alusta ja aaltopahvi suojaavat tuotteita, ja siten estävät tehokkaasti ruokahävikkiä. Myymälässä laatikot pitää kuitenkin saada avattua siten, että laatikon alaosa ja alusta jäävät yrttien alle tueksi. Aaltopahvinen alustaratkaisu Kaikki alustat on aiemmin valmistettu polystyreeniraaka-aineesta syvävetotekniikalla.
Lisäksi yritykset vähensivät ruokahävikkiä samana aikana lähes 12 miljoonaa kiloa. Materiaalitehokkuustoimilla yritykset raportoivat säästäneensä myös rahaa yli 17 miljoonaa euroa.