Siirry sisältöön

8 hakutulosta

Ikkunoille annetaan kodin kylmälaitteista tuttu energiamerkki; ikkunoiden energiamerkissä ikkunat jaetaan energialuokkiin asteikolla A++ – G. Tästä osiosta löydät tietoa muun muassa: ikkunoiden energiatehokkuudesta; energiamerkinnän sisällöstä sekä; ja listat luokitelluista ikkunoista.
Kylmälaitteiden osalta kannattaa tarkistaa pakkaskestävyys laitteen myyjältä. Useimmat sähkölaitteet sietävät pakkastakin kunhan niiden antaa rauhassa lämmetä ennen käyttöä. Elektroniikka kannattaa mahdollisuuksien mukaan kerätä talveksi mökiltä pois jo varkausriskinkin vuoksi.
Mittaa kylmälaitteiden lämpötilat ja säädä jääkaappi +5 °C ja pakastin -18 °C. Puhdista kylmälaitteiden ja lieden taustat imuroimalla ja pyyhkimällä kostealla liinalla. Mieti energiansäästömahdollisuuksiasi. Vesi – seuraa vedenkulutusta, säästä vettä ja huolehdi märkätiloista Selvitä vedenkulutuksen määrä vuosi- ja kuukausitasolla vesilaitoksen asiointipalvelusta tai laskulta.
Kylmälaitteiden osalta ryhmittely on helppo, sen sijaan sähköisen lisälämmityksen kuvaaminen on tulkinnan varaisempaa.
Ikkunoille annetaan kodin kylmälaitteista tuttu energiamerkki, jossa ikkunat jaetaan energialuokkiin asteikolla A++ – G. Ikkunoiden energialuokitus on valmistajille vapaaehtoinen. Lue lisää: Ikkunoiden energialuokitus
Kulutusta voidaan mitata myös huoneiston ryhmäkeskukselta, jolloin saadaan tietoon esimerkiksi valaistuksen tai kylmälaitteiden kuluttama energia. Sähkön tavallista tarkempi kulutusmittaus auttaa ymmärtämään, mihin sähköä kuluu, jolloin mahdolliset säästötoimet osataan kohdistaa oikein.
Kyllä …Ei … Onko kylmälaitteet sijoitettu erilleen liedestä, astianpesukoneesta ja lämpöpattereista? Kyllä …Ei … Onko ulkovalot suunnattu kohteisiin, joissa valo on tarpeen sen sijaan, että valaiset koko pihan? Kyllä …Ei … Toimiiko kylmälaitteiden ilmankierto siten, että viileä ilma pääsee alhaalta laitteen alle ja lämmennyt ilma laitteen takaa ja päältä huonetilaan?
1