Siirry sisältöön

51 hakutulosta

Kiinteistöautomaation avulla voidaan säästää energiaa ja parantaa asumismukavuutta. Markkinoilla on paljon erilaisia ja eri tasoisia järjestelmiä, ja vaihtoehtojen määrä voi tuntua suurelta. Taloyhtiön kannattaa pyytää hankintaan rohkeasti apua puolueettomalta asiantuntijalta. Osaavasta isännöitsijästä on asiaa harkitessa iso apu.
Asiat kannattaa hoitaa kuntoon lämmityskauden alussa jo ennen pakkasia, joten tarkista jo syksyllä, että laitteet ja säädöt ovat kunnossa. Hyvin hoidetussa rakennuksessa on miellyttävä ja terveellinen sisäilma, eikä se tuhlaa energiaa.
Asialle oli tehtävä jotain, ihan jo asumisviihtyvyydenkin takia, Asunto-osakeyhtiö Katariinankulman hallituksen puheenjohtaja Timo Lehto kertoo. Kiinteistön ongelmat ovat tuttuja myös lukuisista muista aikakauden kerrostaloista. Katariinankulmassa niitä ryhdyttiin kuitenkin ratkomaan uudella tavalla. Pyysimme tarjouspyyntöjä useammaltakin taholta.
Käytön aikana kuluva energia muodostaa elinkaaren aikana kuluvasta energiasta valtaosan, hehkulampuilla jopa yli 99 %.
Hallituksen jäsenenä kutsu koolle energiakokous tai ottakaa energia-asiat seuraavan hallituksen kokouksen asialistalle. Voitte hyödyntää alla olevaa valmista materiaalia, jotta saatte helposti käynnistettyä toiminnan.
Lisää asiaa taloautomaatiosta ja esimerkkitoteutuksista: Energiatehokaskoti – Taloautomaatio
Taloyhtiön asukkaille annetaan lisäksi ennakkotietoa asiasta. Tarkastusraportti on myös tarkoitus käydä soveltuvin osin läpi tulevassa taloyhtiöfoorumin kokouksessa, jotta sen tulokset voidaan jakaa ja tarkastusprosessista voidaan keskustella vertaistuen sekä käytännön kokemuksen jakamiseksi muille.
Mitä turvallisuushaasteita asiassa on? Vastaus: Viikonloppukäyttöä varten aurinkopaneelit ja akut mitoitetaan niin, että akut latautuvat täyteen viikon aikana ja viikonlopun aikana energiaa voidaan ottaa akuista. Aurinkosähköjärjestelmien mukana toimitetaan aina ohjainpaneeli, joka ohjaa akkujen latausta ja purkua.
Palvelussa määritetään asiakkaan kanssa tavoitteet energian- ja vedenkulutukselle. Toteutunutta kulutusta seurataan ja siitä raportoidaan aika ajoin. Seurannan avulla voidaan vertailla eri ajanjaksojen kulutuksia, kehittää toimintaa ja myös havaita mahdolliset vikatilanteet nopeasti.
Taloyhtiön vedenkulutus Taloyhtiömme vedenkulutus on hälyttävän korkea, ja haluaisin ottaa asian esille yhtiökokouksessa. Mistä löydän tietoa tavanomaisista kulutusmääristä? Vastaus: Keskimääräinen vedenkulutus Suomessa on 140 l/asukas/vrk.