53 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
kylmän veden kustannukset taloyhtiölle.
Taloautomaatio suurissa asuinrakennuksissa -hanke Motiva, ympäristöministeriö ja useat taloautomaatioalalla toimivat yritykset ovat yhteistyössä koonneet taloyhtiöille ohjeet automaatiojärjestelmän hankintaan, joka on toiminut taloyhtiö sivun automaatio-osuuden lähdemateriaalina.
Lisätietoa palvelusta: www.energiatehokkaasti.fi Helsingin kaupunki – Taloyhtiöiden energianeuvonta Helsinki tarjoaa puolueetonta ja maksutonta energianeuvontaa helsinkiläisille taloyhtiöille. Tavoitteena on tehdä energiaremontit taloyhtiöille mahdollisimman helpoiksi.
Taloyhtiön omin voimin toteutettuna se on raskas hanke, ja siihen sisältyy huomattavia riskejä. Ammattitaitoinen, kokenut suunnittelija pystyy hallitsemaan riskit, varmistamaan toimivan järjestelmän ja kuormittaa taloyhtiön hallintoa vain siltä osin kuin on tarpeen eli päätöksenteossa.
Autamme energia-asioissa niin asukkaiden, pientalojen, taloyhtiöiden, yritysten kuin kuntienkin suhteen. Ota rohkeasti neuvontaamme yhteyttä!
Lämpöpumput Lämpöpumput ovat yleistyneet myös taloyhtiöissä. Lämpöpumppujen huolto kannattaa tilata ulkopuoliselta ammattilaiselta esimerkiksi huoltoyhtiön kautta. Ilmalämpöpumppu, ILP Ilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergian ulkoilmasta ja siirtää sen sisäilmaan.
Ennen hankintaa on selvitettävä, vaatiiko halutun järjestelmän hankinta lupaa esimerkiksi taloyhtiöltä tai muulta taholta. Taloyhtiön vastuunjakotaulukko on tässä hyvä apu. Kiinteistöautomaatiojärjestelmän hankintapäätöksen tekee taloyhtiö.
Omaan taloyhtiöön valittavien energiatoimenpiteiden soveltuvuus täytyy aina varmistaa alan ammattilaisilla. Esitellyt esimerkit on koottu Helsingin kaupungin asunnot Oy:n HELENA-hankkeessa toteutetuista energiaselvityksistä ja näihin liittyvistä perusparannushankkeista.
Lue lisää 15.11.2024 Aurinkosähkö ja energiayhteisö – taloyhtiön avain kustannussäästöihin ja kestävämpään asumiseen Omilla aurinkopaneeleilla tuotettava puhdas aurinkosähkö vähentää ostoenergian tarvetta, pienentää ilmastohaittoja ja on näkyvä osoitus taloyhtiön uudistumisesta.
Eri toimenpiteiden vastuut tulee taloyhtiössä määrittää ja myös tiedottaa ja ohjeistaa asukkaita etenkin niistä huoltotoimenpiteistä, jotka ovat asukkaiden vastuulla. Taloyhtiössä voidaan myös päättää, että kaikki mainitut toimenpiteet ovat taloyhtiön vastuulla tai huollot tehdään yhteistilauksena. Tällöin tärkeät huoltotoimenpiteet tulevat varmasti tehtyä oikea-aikaisesti.