Siirry sisältöön

56 hakutulosta

Jos muu lämmitysjärjestelmä on päällä samanaikaisesti, varsinaisen lämmitysjärjestelmän sisälämpötilan asetusarvo on asetettava 2-4 °C ilmalämpöpumpun asetusarvoa matalammalle (Käytännössä esim. patteritermostaatit 17-19 °C, lämpöpumppu 21 °C).
Lämpöpumput Lämpöpumput ovat yleistyneet myös taloyhtiöissä. Lämpöpumppujen huolto kannattaa tilata ulkopuoliselta ammattilaiselta esimerkiksi huoltoyhtiön kautta. Ilmalämpöpumppu, ILP Ilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergian ulkoilmasta ja siirtää sen sisäilmaan.
Ilmamäärien suuruus tulee ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa lämpöpumpun mitoituksessa. Poistoilmalämpöpumpulla ei yleensä voida tuottaa kaikkea talon tarvitsemaa lämmitysenergiaa koko lämmityskauden yli. Kun lämmitystarve ylittää PILP:n lämmöntuoton, loput tarvittavasta lämmitysenergiasta tuotetaan yleensä PILP:n sisäisillä sähkövastuksilla.
Yhdistämällä aurinkosähköjärjestelmä lämpöpumppuun, voidaan tuotettavaa sähköä hyödyntää lämpöpumpun lämmitykseen silloin, kun aurinkosähköä on saatavilla. Yleensä kaiken aurinkosähkön käyttäminen itse ei ole mahdollista ainakaan kesäkuukausien aikana, jolloin tuotanto on runsaimmillaan.
Lämpöpumput säästävät energiaa ja niiden avulla saavutetaan merkittäviä taloudellisia säästöjä ja ympäristöhyötyjä monenlaisissa kiinteistöissä. Lämpöpumpun hankinta jarruttaa kiinteistön lämmityskustannusten nousua.
Vuonna 2011 miltei joka toisessa ruotsalaisessa pientalossa oli lämpöpumppu, jos tarkasteluun otetaan mukaan kaikki lämpöpumput. Samoin kuin Suomessa yleisin lämpöpumppu on ilma-(ilma)lämpöpumppu, joita pientalojen lämpöpumpuista oli noin kolmannes. Tanskassa sähkönkäyttö lämmitykseen on vähäistä.
Laskurissa esitetyt oletusarvot lämpöpumppujen hyötysuhteista ja toiminnasta perustuvat ympäristöministeriön laskentaohjeeseen D5 (2012). Laskurin tekijät ja taustaa Laskurin tekemisestä ovat vastanneet Keski-Suomen Energiatoimisto ( www.kesto.fi ) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu ( www.jamk.fi ).
Hyödyllisiä mittauksia ovat esimerkiksi lämpöpumpun lämpökerroin eli COP (Coefficient of Performance), lämpöpumpun sähkönkulutus, lämmönjakoon ja keruuseen liittyvät mittaukset sekä olosuhteet.