Siirry sisältöön

39 hakutulosta

Lämpöpumpun hankinta Onko lämpöpumpun hankinta kannattavaa? Ilma-, ilmavesi- ja maalämpöpumpun hankinta on usein hyvä keino vähentää sähkönkulutusta. Niiden soveltuvuus ja kannattavuus sähkölämmitettyihin pientaloihin vaihtelee kuitenkin merkittävästi. Mikä lämpöpumppu sopisi juuri minun talooni?
Ilma-vesi -lämpöpumppu vai maalämpö taloon, jossa on vesikiertoinen lattialämmitys? Asun 200-neliöisessä talossa pääkaupinkiseudulla. Talossa on vesikiertoinen lattialämmitys. Kannattaako valita ilma-vesi -lämpöpumppu vai maalämpö? Vastaus: Kummatkin ovat järkeviä vaihtoehtoja kyseisessä tapauksessa.
Lue lisää taloautomaatiohankinnasta Energiatehokas koti -sivustolta >> Lämpöpumpun hankinta Lämpöpumppu on kustannustehokas hankinta, jolla voi vähentää merkittävästi omaa energiankulutustaan ja samalla hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Suomessa on lämpöpumppuja asennettu pientaloihin arviolta jo reilut 800 000 kappaletta.
Pidä lämpöpumppu kunnossa – Varmista energiatehokas toiminta (pdf) (399.6 KB)
Uusiutuvan energian ratkaisuja Kaukolämmön tuotannossa on otettu usealla paikkakunnalla käyttöön lämpöpumppuja. Lämpöpumpuilla voidaan hyödyntää hukkalämpöä erilaisista lähteistä kuten jätevesistä, teollisuudesta, konesalien ja muiden kiinteistöjen jäähdytyksen lauhdelämmöstä tai kaukojäähdytyksestä. Lämpöpumput ja hukkalämmön hyödyntäminen parantavat energiatehokkuutta.
Lämpöpumput Lämpöpumput ovat yleistyneet myös taloyhtiöissä. Lämpöpumppujen huolto kannattaa tilata ulkopuoliselta ammattilaiselta esimerkiksi huoltoyhtiön kautta. Ilmalämpöpumppu, ILP Ilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergian ulkoilmasta ja siirtää sen sisäilmaan.
Ilmamäärien suuruus tulee ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa lämpöpumpun mitoituksessa. Poistoilmalämpöpumpulla ei yleensä voida tuottaa kaikkea talon tarvitsemaa lämmitysenergiaa koko lämmityskauden yli. Kun lämmitystarve ylittää PILP:n lämmöntuoton, loput tarvittavasta lämmitysenergiasta tuotetaan yleensä PILP:n sisäisillä sähkövastuksilla.
Yhdistämällä aurinkosähköjärjestelmä lämpöpumppuun, voidaan tuotettavaa sähköä hyödyntää lämpöpumpun lämmitykseen silloin, kun aurinkosähköä on saatavilla. Yleensä kaiken aurinkosähkön käyttäminen itse ei ole mahdollista ainakaan kesäkuukausien aikana, jolloin tuotanto on runsaimmillaan.