16 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Suurin osa koko elintarvikeketjun ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa, ja se vastaa jopa 100 000 auton ilmastovaikutusta. Mikäli haluat pienentää ympäristökuormitustasi ruokavalinnoillasi, vaihda etenkin punainen liha kasviproteiineihin (palkoviljatuotteet ja niistä valmistetut proteiinipitoiset ruoat) sekä pyri vähentämään maitojalosteiden syömistä.
Tämä pienentää ruokahävikkiä. Pakkaus torjuu ruokahävikkiä Jauhelihan pakkaamisessa kiteytyy pakkausten hyöty ruokahävikin torjunnassa. Pakkaamaton jauheliha on erittäin herkästi pilaantuva tuote. Atria toi markkinoille rasiapakatun jauhelihan ensimmäistä kertaa vuonna 1992.
Älyvaaka auttaa vähentämään ruokahävikkiä suunnitelmallisesti Suomessa ravintola-alalla syntyy ruokahävikkiä 75–85 miljoonaa kiloa vuodessa. Digitaalinen omavalvontapalvelu, Chefstein auttaa keittiöammattilaisia tehostamaan toimintaansa ja vähentämään hävikkiä.
Näillä toimilla elintarviketeollisuuden yritykset vähensivät samalla ruokahävikkiä yli 300 000 kiloa.
Vuoden 2023 tulokset pähkinänkuoressa: 121 toteutettua materiaalitehokkuutta parantavaa toimenpidettä. 537 tonnia vähemmän ruokahävikkiä. Lähes 4 miljoonaa € kustannussäästöjä yrityksille.
Ruokahävikki mitataan päivittäin Compass Group keskittyy materiaalitehokkuuden sitoumuksessaan erityisesti ruokahävikin pienentämiseen. ”Haluamme puolittaa ruokahävikkimme vuoteen 2025 mennessä, kun vertailukohtana on vuoden 2019 taso”, Viljasaari kertoo.
Ruokahävikkiä ei synny yhtään. Skinpakkauksessa vähemmän muovia Tehokkaan raaka-aineen käytön lisäksi myös yrityksen pakkaus- ja kuljetusratkaisut ovat innovatiivisia ja ympäristötehokkaita.
Kalavapriikki – kalanpalaakaan ei hukata Kalavapriikissa Kalavapriikki-kalanjalostusyrityksessä kalaraaka-aine käytetään kokonaan kiertotalousajattelun mukaisesti, eikä ruokahävikkiä synny yhtään.
Myös ruoka-apuun ohjaaminen oli merkittävä keino vähentää ruokahävikkiä. Toimitusketjun alkupään toimenpiteisiin, kuten ostoeräkokojen ja valikoiman optimointiin yritykset kiinnittävät yhä enemmän huomiota. Vuonna 2023 päivittäistavarakaupan myymälöiden läpi kulkevista elintarvikkeista ruokahävikiksi päätyi noin 0,8 %.
Järjestelmä on osaltaan auttanut pienentämään ruokahävikkiä.