Siirry sisältöön

42 hakutulosta

Investointien rahoittaminen ilman merkittävää tukea valtiolta on riskialtista, mikä on todennäköisesti rajoittanut biokaasun laajamittaista käyttöönottoa. EU:ssa biokaasu nähdään osana energiamurrosta ja kiertotaloutta. “Green Dealissä ja Fit for 55 -paketissa on kohtia, joihin biokaasulla voisi vastata.
Lait toteuttavat myös hallitusohjelman kirjauksen biokaasun lisäämisestä velvoitteeseen.
Esityksen kaltainen tulevaisuus jättäisi biokaasun liikennekäytön kehittymisen pelkästään raskaan liikenteen ja laivaliikenteen kulutuksen varaan. Lisäksi teollisten prosessien tarvitsema lämpöenergia voidaan tuottaa biokaasulla hyvin vaivattomasti.
Esityksessä säädettäisiin kansallisen jakeluvelvoitteen soveltamisalan laajentamisesta biokaasuun ja muuta kuin biologiasta alkuperää oleviin uusiutuviin nestemäisiin ja kaasumaisiin polttoaineisiin. Lisäksi saatettaisiin voimaan RED II -direktiivin mukaiset tietyistä raaka-aineista tuotettujen biopolttoaineiden, biokaasun ja bionesteiden osuusrajoitukset.
Maatalouden raaka-aineita ja sivuvirtoja voisi Lohjalla hyödyntää biokaasun tuotannossa erityisesti liikennepolttoaineeksi. ”On hyvä, että Lohjalla tuotetaan niinkin paljon biokaasua, 40 GWh vuonna 2021. Lisäämismahdollisuuksia biokaasun tuotantoon on esimerkiksi kesanto- ja luonnonhoitopeltojen nurmen viljelyssä”, Sanna Oikari toteaa.
Aurinkoenergiaa ja biokaasua Smart Grid -hankkeessa Kalajoella on paljon karjatiloja, joten on selvää, että biokaasun tuotantopotentiaali on merkittävä. Tällä hetkellä biokaasun tuotantoa ei kaupungin alueella ole, mutta sitä on suunnitteilla sekä Smart Grid -hankkeessa että Vesikolmion ja Vestian biokaasutuotannon yhteishankkeessa.
Lue lisää 28.8.2024 Kotimaisen biokaasun käyttö tukee huoltovarmuutta Biokaasualan toimijat hahmottelevat kotimaisen tuotannon kasvuloikkaa: vireillä on kymmeniä hankeinvestointeja eri puolille Suomea. Alan toimijat peräänkuuluttavat vahvaa sitoutumista valtiolta, jotta hankkeet onnistuisivat.
Hankkeista kolme liittyy biokaasun liikennekäyttöön ja yksi lämmöntuotantoon biokaasulla, muut kolme syvälämpöön, lämpöpumpputeknologiaan ja biometanolin jalostukseen liikennekäyttöön soveltuvaksi. – Nyt tukea saavat seitsemän hanketta ovat yritysten omia, tarkkaan harkittuja hankkeita.
Avustusta ei myönnetä lainkaan, jos uusi rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, hiiltä, maakaasua tai turvetta, tai uusiutuvaa biokaasua tai -öljyä.
Muihin uusiutuvan energian hankkeisiin kuten suuremman kokoluokan kestävää biokaasua tuottaviin hankkeisiin (lukuun ottamatta biokaasun jakelu ja siirto), suurille aurinkoenergiahankkeille ja energian varastointia edistäville hankkeille. Tärkeisiin Euroopan yhteistä etua koskeviin (IPCEI) vetyhankkeisiin. Muihin kansallisiin vetyinvestointeihin.