Siirry sisältöön

62 hakutulosta

Työkaluja kiinteistön energiankäytön tehostamiseen Energiakatselmukset Energiakatselmus luo perustan kiinteistön energiankäytön tehostamistoimenpiteille. Katselmuksessa käydään läpi mihin energiaa kuluu ja miten energiankäyttöä voidaan tehostaa. Kulutusseuranta Kiinteistön kulutusseuranta mahdollistaa tavoitteellisen energiankäytön hallinnan.
Lisätietoa ammattikeittiöiden energiankäytöstä Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Energiankäytön tehostamistoimien tunnistaminen
Energiatehokas vesihuoltolaitos - seuranta ja analysointi from Motiva Case: Tampereen Vesi – energiankäytön analysointi ja suorituskyvyn mittarit Tampereen Vesi halusi lisätä vedenkäsittelyprosessien eri osien kustannustietoisuutta ja -tehokkuutta. Aiemmin vesilaitos seurasi omaa energiankäyttöä laskuista kuukausi- ja vuositasolla.
HARKKA – harjoitustyö toisen asteen oppilaitoksille Ilmastonmuutos ja vihreä siirtymä muuttavat energiantuotantoa ja energiankäyttöä. Energiatehokkuus on tärkeässä roolissa energiankäytön muutoksessa. Energiankäytön muodostumisen ja energiatehokkuuden ratkaisujen havainnointi voidaan aloittaa omasta asuinympäristöstä.
Kulutusseuranta Kiinteistöjen kulutusseuranta luo edellytykset tehokkaalle ja tavoitteelliselle energiankäytön hallinnalle. Seurannalla on mahdollisuus saada hyödyllistä tietoa kiinteistön energiankäytön jakaantumisesta, ajallisista vaihteluista ja energian vuotokohdista.
Rakentamisella on keskeinen merkitys energiankäytön ja päästöjen vähentämisessä Rakennuksilla on merkittävä vaikutus energiankäyttöön. Yksinomaan rakennusten energiankäyttö vastaa noin 40 prosenttia energian loppukäytöstä Suomessa ja aiheuttaa noin 30 prosenttia kasvihuonekaasupäästöistä.
Energiankäytön seuranta ja järkevyyden arvioiti on otettava osaksi jokapäiväistä työskentelyä. Kulutusseurannalla arvioidaan energiankäytön järkevyyttä seuraamalla ominaiskulutuksia esimerkiksi kWh/ruoka-annos tai astianpesun yhteydessä kWh/pesty astiamäärä. Mahdollisiin muutoksiin on tärkeää reagoida heti ja selvittää mistä ne johtuvat.