Siirry sisältöön

12 hakutulosta

Lisätietoa ammattikeittiöiden energiankäytöstä Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Työkaluja ja lisätietoa Motiva: Energiatehokas ammattikeittiö Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Materiaalien- ja energiankäytön tehostaminen kannattaa, sillä usein se tuottaa myös kustannussäästöjä. Materiaalitehokkuutta voidaan kunnissa parantaa ja edistää erityisesti: hankinnoissa; kaavoituksella; rakennushankkeissa; jätehuollossa; ja palveluissa (sairaalat, koulut, tekniset palvelut).
Jäähdytys 23 % L ÄHDE : Hew lett– Pac k a rd Energiankäytön tehostaminen konesaleissa Konesalien määrä ja energiankulutus kasvavat nopeasti, mikä nostaa kustannuksia ja kuormittaa ilmastoa.
Ruokalistasuunnittelu ja energiatehokkuustyö keskeisiä ympäristövaikutusten vähentämisessä Rovaniemen ruokapalveluissa vastuullisuus ei toteudu yksin hankintojen kautta, vaan tärkeitä keinoja ovat myös energiankäytön tehostaminen ja ympäristönäkökohtien huomiointi ruokalistasuunnittelussa. Rovaniemen ruokapalveluiden ravintoloissa vietetään kasvisruokapäivä kerran viikossa.
Tänä päivänä energiankäytön tehostaminen voi olla kimmokkeena melko toimivankin valaistuksen uudistamiselle ledivalaistukseksi, sillä uudistamisella saadaan entistä laadukkaampi valaistus pienemmillä käyttökustannuksilla. Kuva. Valaistuksen uusimista laadukkaaksi, toimivaksi ja energiatehokkaaksi voi arvioida oheisesta kuvasta.
Rovaniemen ruokapalveluissa vastuullisuus ei toteudu yksin hankintojen kautta, vaan tärkeitä keinoja ovat myös energiankäytön tehostaminen ja ympäristönäkökohtien huomiointi ruokalistasuunnittelussa.
Rovaniemen ruokapalveluissa vastuullisuus ei toteudu yksin hankintojen kautta, vaan tärkeitä keinoja ovat myös energiankäytön tehostaminen ja ympäristönäkökohtien huomiointi ruokalistasuunnittelussa. (2017) Lue koko esimerkki: Rovaniemen ruoka- ja puhtauspalvelu: Paikallisen ruoan käyttö edellyttää vuoropuhelua toimittajien kanssa Etelä-Pohjanmaan hankintarengas: Tavoitteena turvallista
Kortteen mukaan säästöjä tavoitellaan seuraavaksi katuvalaistuksissa, joissa tavoitteena on vähetää kaupungin kokonaiskulutusta 2%. – Katuvalaistusten uusiminen ja samalla valaistuksen energiankäytön tehostaminen tullaan toteuttamaan vaiheistettuna ESCO-hankkeena. Vanhat elohopealamput vaihtuvat ensivaiheessa suurpainenatriumlamppuihin, jatkossa myös ledvaloiksi.