Siirry sisältöön

114 hakutulosta

Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Sähkösaunassa yli 50 prosenttia sähköstä kuluu saunan esilämmittämiseen ja loput lämmön ylläpitämiseen. Tämän takia sauna kannattaa lämmittää yhdellä kertaa koko perheelle. Turhinta tuhlausta on saunan pitäminen lämpimänä tyhjillään. Saunominen näkyy suoraan sähkölaskussa. Lämmityskertojen lisäksi saunomisen kesto ja lämpötila vaikuttavat energiankulutukseen.
Sähkönkulutus ja valaistus Taloyhtiön yhteisissä tiloissa ja laitteissa kuluvaa sähköä kutsutaan kiinteistösähköksi, jolle on oma kulutusmittari. Kiinteistösähköä varten taloyhtiö tekee sähkösopimuksen ja kustannukset jakaantuvat asukkaille yhtiövastikkeessa tai vuokrassa. Aurinkosähkö taloyhtiössä Taloyhtiössä voi tuottaa aurinkosähköä eri tavoin.
Aurinkosähköala on hänen mukaansa todella työllistetty ala: sähkön hinnan nousu ja vihreä siirtymä takaavat sen, että töitä riittää myös jatkossa. ”Vihreään siirtymään tarvitaan konkreettisia tekoja, näen oman työni juuri konkreettisena tekona siihen, että saadaan omavaraisuutta energiatuotantoon.
Ehjät, mutta käytöstä jo poistetut ledilamput ja energiansäästölamput kuuluvat sähkö- ja elektroniikkaromun keräyspisteeseen. Mikäli energiansäästölampun lasi rikkoutuu, noudata erityistä varovaisuutta! Lue ohjeet kylmän ja lämpimän energiansäästölampun rikkoutumisen varalle täältä.
Energian- ja vedenkulutus Lämmön, sähkön ja veden kulutustasot ja trendit sekä vertailu vastaavien kiinteistöjen kulutustasoon (esimerkiksi RT 103003 Asuinkiinteistön kuntoarvio, kuntoarvioijan ohje). Valaistus Yleisten tilojen valaistuksen toiminnan tarkastaminen: Valaistuksen ohjaukset ja tarpeenmukaisuus.
Termostaattien uusiminen Termostaatin vaihto on useimmiten tarpeen, jos sähköistä lattialämmitystä halutaan ohjata ajastetusti. Suurin hyöty saadaan, kun lattialämmitys on nopeasti reagoiva eli asennettu lähelle lattian pintaa. Termostaatin vaihdon kustannus on noin 100–200 €/termostaatti. Kuvassa analoginen termostaatti, jollainen vanha termostaatti usein on.
Sähkön säästäminen Tarkistakaa talon yleisten tilojen: rappukäytävien, varastojen jne. valaisimet ja siirtykää led-lamppuihin, jos niin ei ole jo tehty. Myös pihavalaistuksessa kannattaa siirtyä ledien aikakauteen. Valaistuksen ajastukset on hyvä tarkastaa, että valot ovat päällä vain tarpeen mukaan.
Kimmon työhön aurinkopuistojen osana liittyy myös sähkön siirto aurinkopuistoista sekä energian varastointi. Tuotepäällikön työtehtäviin aurinkovoimalarakentamisessa kuuluu monia erilaisia osa-alueita, kuten teknologiavalintoja, toimittajien hakua, aliurakoitsijoiden kanssa yhteistyötä ja asiakas- sekä myyntityötä.
Lue lisää ilmalämpöpumpusta >> Aurinkoenergian hyödyntäminen Auringon energiaa on mahdollista hyödyntää paljon nykyistä enemmän sekä sähkön - että lämmöntuotannossa. Aurinkokeräimet soveltuvat käyttöveden lämmittämiseen; niiden käyttäminen edellyttää uuden soveltuvan kuumavesivaraajan hankintaa. Aurinkopaneelit soveltuvat sähköntuotantoon omaan käyttöön.