Siirry sisältöön

19 hakutulosta

Teollisuusuunin energiankäytön tehostaminen Kuva suurenee klikkaamalla.
Lisätietoa ammattikeittiöiden energiankäytöstä Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Energiakatselmus: tuottaa mittauksiin ja laskelmiin perustuvaa tietoa kohteen energiankulutuksen jakautumisesta, paikallistaa energian- ja vedenkäytön tehostamismahdollisuudet, esittää toimenpide-ehdotukset ja selkeät laskelmat säästöistä, investoinneista, taloudellisuudesta sekä muista mahdollisista vaikutuksista, ohjaa energiankäytön ja energiatehokkuuden säännölliseen seurantaan
tehostaminen Lataa koko tietopaketti : Energiatehokas teollisuusuuni -tietopaketti (zip) (14.6 MB) Esitysaineistot: (Kuvat suurevat klikkaamalla.)
Työkaluja ja lisätietoa Motiva: Energiatehokas ammattikeittiö Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Materiaalien- ja energiankäytön tehostaminen kannattaa, sillä usein se tuottaa myös kustannussäästöjä. Materiaalitehokkuutta voidaan kunnissa parantaa ja edistää erityisesti: hankinnoissa; kaavoituksella; rakennushankkeissa; jätehuollossa; ja palveluissa (sairaalat, koulut, tekniset palvelut).
Jäähdytys 23 % L ÄHDE : Hew lett– Pac k a rd Energiankäytön tehostaminen konesaleissa Konesalien määrä ja energiankulutus kasvavat nopeasti, mikä nostaa kustannuksia ja kuormittaa ilmastoa.
Ruokalistasuunnittelu ja energiatehokkuustyö keskeisiä ympäristövaikutusten vähentämisessä Rovaniemen ruokapalveluissa vastuullisuus ei toteudu yksin hankintojen kautta, vaan tärkeitä keinoja ovat myös energiankäytön tehostaminen ja ympäristönäkökohtien huomiointi ruokalistasuunnittelussa. Rovaniemen ruokapalveluiden ravintoloissa vietetään kasvisruokapäivä kerran viikossa.
Tänä päivänä energiankäytön tehostaminen voi olla kimmokkeena melko toimivankin valaistuksen uudistamiselle ledivalaistukseksi, sillä uudistamisella saadaan entistä laadukkaampi valaistus pienemmillä käyttökustannuksilla. Kuva. Valaistuksen uusimista laadukkaaksi, toimivaksi ja energiatehokkaaksi voi arvioida oheisesta kuvasta.