Siirry sisältöön

60 hakutulosta

Kestävä liikenne ja liikkuminen Liikenne on merkittävä ilmaston lämpenemistä aiheuttavien kasvihuonekaasujen lähde, koska se on edelleen suurelta osin fossiilisen energian varassa, vaikka liikenteen sähköistyminen onkin jo päässyt vauhtiin.
Kunnan alueella kannattaa kartoittaa keskeiset toimijat ja edistää kestävää liikkumista kunnassa yhteistyössä heidän kanssaan. Esimerkiksi liikennebiokaasua saattaa olla saatavilla maatiloilta.
suunnittelu 13 Pyöräily ja kävely 14 Liikkumisen ohjaus 15 Toimiston ympäristövaikutukset 16 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS HSL Helsingin seudun liikenne ympäristöraportti 2014 Suunta kohti älykästä, kestävää ja turvallista liikkumista H elsingin seudun liikenne HSL edistää ympäristöystävällisen liikennejärjestelmän kehittämistä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman eli HLJ:n
Tutkimusohjelma on VTT:n käynnistämä ja koordinoima, ja se kohdistuu VTT:n kahteen painopistealueeseen, kestävään kehitykseen ja digitaaliseen maailmaan. Motiva hoitaa ulkoista viestintää. www.transsmart.fi Kestävä julkinen hankkija -kilpailu Helsingin seudun liikenne HSL palkittiin kestävä julkinen hankkija kilpailussa vuonna 2014 strategisen hankintatoiminnan sarjassa.
Joissakin reittioppaissa näytetään eri kulkutapojen laskennalliset hiilidioksidipäästöt, mikä voi osaltaan ohjata kulkutavan valintaa kestävämpään suuntaan.
Kestävä liikenne tarkoittaa myös sitä, että huomioidaan muut liikkujat. Sitä kautta syntyy kaikille miellyttävä ja turvallinen tila liikkua, Traficomin erityisasiantuntija Michaela Sannholm toteaa. Viime vuonna mukana ennätysmäärä kuntia Euroopan liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, 16.–22.9.
Puolet arvioi sähköpyörän voimalinjan (moottori, ohjainyksikkö, kaapelointi) kestävän suositusten mukaan huollettuna 4–6 vuotta ja 35 prosenttia arvioi kestoksi 7-10 vuotta. Akun kesto ei ollut mukana edellä mainituissa arvioissa. Joidenkin arvioiden mukaan laadukas sähköpyörän akku kestää 500–700 lataus-purkauskertaa, mutta tutkimustietoa ei ole saatavilla.
Kiinteistöjen energianhallinta, energia- ja materiaalitehokkuuden huomiointi hankinnoissa sekä liikenne- ja yhdyskuntasuunnittelussa ovat askel kohti resurssitehokasta tulevaisuutta ja kestävää kehitystä. Julkishallinnon toimijoiden tulisi toimia esimerkkinä kestävän kehityksen saralla.