Siirry sisältöön

92 hakutulosta

Kunnat, kaupungit ja kuntayhtymät allekirjoittavat liittyjäkohtaisen energiatehokkuussopimuksen, jossa ne sitoutuvat kunta-alan energiatehokkuussopimuksen toimenpiteisiin ja tavoitteisiin. Sopimuksen mukaisesti liittyjän asuinrakennuskanta liitetään ensisijaisesti kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksen vuokra-asuntoyhteisöjä koskevaan toimenpideohjelmaan.
Energiatehokkuussopimukset Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.
Tavoitteena tehokkaampi energiankäyttö Suomessa vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä keino saavuttaa EU:n energiatehokkuusdirektiivin (EED) mukaiset energiankäytön tehostamistavoitteet. Energiatehokkuussopimuksilla katetaan yli puolet energiatehokkuusdirektiivin 7 artiklan mukaisesta Suomea sitovasta energiansäästötavoitteesta kaudella 2014–2020.
Kaikki liikennealan vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset päättyivät vuoden 2016 lopussa. Liikenteen energiatehokkuussopimukset olivat tavarankuljetus- ja logistiikka-alalle sekä joukkoliikenteelle. Sopimuskausi kesti 2008 - 2016.
Kaikki liikenteenalan vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset päättyivät vuoden 2016 lopussa. Liikenteen energiatehokkuussopimukset olivat tavarankuljetus- ja logistiikka-alalle sekä joukkoliikenteelle. Sopimuskausi kesti 2008 - 2016.
Energiatehokkuussopimuksiin liittyvät suurten yritysten syväselvitykset 40 %. Investointihankkeet: 20 % energiatehokkuussopimuksiin liittyneille yrityksille ja yhteisöille. 25 % kun edellä olevassa käytetään ESCO-palvelua. 15 % muille kuin energiatehokkuussopimuksiin liittyneille yrityksille ja yhteisöille, kun käytetään ESCO-palvelua.
Muutoin tavanomaisen tekniikan hankkeisiin myönnetään energiatukea vain energiatehokkuussopimuksiin liittyneille yrityksille ja yhteisöille. Rakennerahastot Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) uudella ohjelmakaudella 2014-2020 yksi uusista teemoista on vähähiilinen talous.
Kuntien ilmastotyön rahoitus Tuki energiakatselmuksiin Business Finland ja työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) voivat myöntää Kuntien energiatehokkuussopimukseen liittyneille kunnille energiakatselmustukea enintään 50 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista.
Tuki energiansäästöhankkeisiin on enintään 20 prosenttia energiatehokkuussopimukseen liittyneille yrityksille ja yhteisöille. Mikäli energiatehokkuussopimukseen liittynyt yritys tai yhteisö toteuttaa investointihankkeen ESCO-palvelulla, on tuki enintään 25 prosenttia.
Ministeriön tukilinjausten mukaisesti kaikille energiatehokkuussopimuksiin liittyneille kunnille sekä mikro- ja pk-yrityksille katselmustuki on 50 prosenttia. Mikäli nämä eivät ole liittyneet energiatehokkuussopimukseen, tuki on 40 prosenttia. Uusiutuvan energian kuntakatselmustuki on kaikille kunnille 50 prosenttia. Huom!