Siirry sisältöön

57 hakutulosta

Uusiutuva energia Valtio, kunnat ja kuntayhtymät tuottavat ja hankkivat vuosittain mittavia määriä sähkö- ja lämpöenergiaa. Sähkömarkkinoiden avauduttua kuntien asema paikallisena energiantuottajana on muuttunut. Nykyisin kunnat voivat toimia energiantuottajina, hankkijoina tai molempina.
Uusiutuva energia ja alueidenkäytön suunnittelu Uusiutuvan energian huomioimisesta ei ole yhtenäistä valtakunnallista ohjeistoa, vaan käytännöistä päätetään kunta- tai aluekohtaisesti. Alueidenkäytön suunnitteluvaiheessa on kunnalla mahdollisuus luoda edellytykset uusiutuvan energian hyödyntämiselle.
Strategiat ja sitoumukset Kunnat eivät enää tee erillisiä energia- tai ilmastostrategioita, mutta energiatehokkuus ja uusiutuva energia on syytä sisällyttää kuntastrategiaan.
Energia-ala tarjoaa hyvin työpaikkoja. Itsekriittisyyttä kannattaa vähentää, ei tämä tämä niin vakavaa ole tämä elämä”, Juhamatti tsemppaa.
Energiatehokkuussopimukset Vapaaehtoisuuteen perustuvien energiatehokkuussopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla, kunta-alalla sekä öljylämmityskiinteistöissä.
Kestävä julkinen hankkija 2013 Toholammin Energia – Kestävä julkinen hankkija 2013 Rohkea uuden teknologian ensiostaja Toholammin Energia palkittiin Kestävä julkinen hankkija 2013 -kilpailussa ORC-prosessiin perustuvan sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksen hankinnasta. Investointi lisää energiantuotannon tehokkuutta sekä tukee hajautetun sähköntuotannon kehitystä.
Liike-energia 2. Mitkä ovat uusiutuvia energianlähteitä? a. Hiili, öljy, maakaasu, ydinvoima, turve ja uusiutumattomista materiaaleista syntynyt jäte b. Vesi, aurinko, tuuli, aaltovoima, puuperäiset polttoaineet sekä uusiutuvista materiaaleista syntynyt jäte. c. Vain jäte 3. Fossiilivapaa energia on luotu käyttämättä fossiilisia polttoaineita. a. Kyllä b. Ei 4.
Kiinteistöjen energianhallinta, energia- ja materiaalitehokkuuden huomiointi hankinnoissa sekä liikenne- ja yhdyskuntasuunnittelussa ovat askel kohti resurssitehokasta tulevaisuutta ja kestävää kehitystä. Julkishallinnon toimijoiden tulisi toimia esimerkkinä kestävän kehityksen saralla.
Energia Fossiilisilla polttoaineilla tuotettu energia on yksi suurimmista kasvihuonekaasujen lähteistä maailmassa. Hankkimalla uusiutuvilla tuotantomuodoilla, ydinvoimalla, hukkalämmöllä tai hukkakylmällä tuotettua energiaa julkisen sektorin organisaatiot voivat vähentää toimiensa kasvihuonekaasupäästöjä.