Siirry sisältöön

24 hakutulosta

Biokaasun energiatehokkaat käyttöratkaisut Biokaasulaitos eli mädättämö on suuri investointi. Se on taloudellisesti kannattava vain isommille jätevedenpuhdistamoille. Pienemmät laitokset voivat valmistaa lietteistä biokaasua yhteismädättämöillä tai yhteiskäsittelylaitoksilla.
Energiatehokas lietteen käsittely ja biokaasun tuotanto Jäteveden sisältämää energiaa kannattaa ottaa talteen ja hyödyntää esimerkiksi mädättämällä sekä lämmöntalteenotolla. Suomessa noin 70 prosenttia puhdistamolietteestä mädätetään. Biokaasuntuotannolla on mahdollista kattaa noin 50–70 prosenttia prosessin energiantarpeesta.
Jyväskylässä biokaasun käyttö on strateginen valinta Jyväskylässä kaupungin johtoryhmä teki syksyllä 2016 merkittävän linjauksen: kaupungille autoja tai kuljetuspalveluita hankittaessa ja leasingsopimuksia uusittaessa on aina ensisijaisesti tarkasteltava biokaasun soveltuvuutta ja valittava kokonaistaloudellisesti järkevin vaihtoehto, mikä usein tarkoittaa biokaasua.
Nyt tavoitteena on ohjata syntyvä biokaasu ympärivuoden hyödynnettäväksi liikennepolttoaineeksi. Kaupunki kaupunki sitoutui ostamaan 12 biokaasulla toimivaa bussia joukkoliikenteeseen ja Stormossen investoi biokaasun jalostus- ja tankkausasemaan. Hankintamenettelyt toteutettiin yhtäaikaisesti syksyllä 2014.
Energiatehokas jäteveden puhdistus ja lietteen käsittely Tehosta jäteveden puhdistusta ja lietteen käsittelyä vinkkiemme avulla: Energiatehokas ilmastus Aktiivilieteprosessin energiatehokkuus Lietteen käsittely ja biokaasun tuotanto Energiatehokas lietteen kuivatus Biokaasun energiatehokkaat käyttöratkaisut Lietteen jatkojalostus Poimi vinkit Energiatehokas vesihuoltolaitos -tietoaineistosta
Energiatehokas veden tuotanto ja jakelu: Veden tuotanto Puhtaan veden pumppaus Verkostojen energiatehokkuuden mallintaminen Jäteveden pumppaus Energiatehokas jäteveden puhdistus ja lietteen käsittely: Ilmastus Aktiivilieteprosessi Lietteen sakeutus ja mädätys, biokaasun tuotanto Biokaasun energiatehokkaat käyttöratkaisut Lietteen kuivautus Lietteen jatkojalostus Muut energiatehokkuustoimet
tekojen kautta Lisää lähiruokaa julkisten keittiöiden asiakkaille Energia ja lämmitys: Vuores-talon aurinkopaneelit Hankintastrategia ja toimintamallit: Julkisen sektorin hankinnat työkaluna liikenteen päästövähennyksiin Puutuotteiden vastuulliset hankinnat Tanskan kestävien hankintojen kumppanuus Oslon kaupungilla ohjeistus puu- ja puupohjaisten tuotteiden hankintoihin Jyväskylässä biokaasun
Maa- ja biokaasu aiheuttavat vähemmän lähipäästöjä kuin diesel. Lisäaineilla terästettyä etanolia voi käyttää kaupunkibusseissakin ja dimetyyli-eetteri on ajotestausvaiheessa. Vetybussit eivät ole vielä valmiita liikenteeseen, mutta nekin ovat jo kokeiluasteella.
Digitaalisen alustan rooli Kaustisen seutukunnan biokaasuekosysteemissä Kaustisen seutukunnan KIERTH2ON 2.0 -hankkeessa haluttiin selvittää edellytyksiä biokaasun tuotantoa tukevalle digitaaliselle alustalle, johon koottaisiin dataa muun muassa uusiutuvan energian kulutuksesta, tuotannosta, raaka-aineista, sivuvirroista, kysynnästä ja päästöistä.
Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan muista kuin fossiilisista lähteistä peräisin olevaa energiaa: tuuli- ja aurinkoenergia geoterminen energia (maaperän pinnan alle varastoitunut lämpö) ympäristön energia (ilma, pintavesi, jätevesi) vuorovesi- ja aaltoenergia ja muu valtamerienergia vesivoima biomassa, kaatopaikoilla ja jätevedenpuhdistamoissa syntyvä kaasu ja biokaasu Energian alkuperätakuu