18 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Vuoden Energianerokas -kilpailu nostaa esiin oivaltavia ja erottuvia tekoja, joita energiatehokkuussopimuksiin liittyneet sadat toimijat toteuttavat vuosittain energiankäytön tehostamiseksi.
Lisätietoa ammattikeittiöiden energiankäytöstä Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Takaisin Energiatehokas ammattikeittiö Julkaisun kieli Suomi Laajuus 20 sivua Julkaisuvuosi 2010 Lataa Energiatehokas ammattikeittiö Kuvaus Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Kiinteistö- ja palveluala » Energiatehokas ammattikeittiö
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Kaikki julkaisut » Energiatehokas ammattikeittiö
Työkaluja ja lisätietoa Motiva: Energiatehokas ammattikeittiö Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Materiaalien- ja energiankäytön tehostaminen kannattaa, sillä usein se tuottaa myös kustannussäästöjä. Materiaalitehokkuutta voidaan kunnissa parantaa ja edistää erityisesti: hankinnoissa; kaavoituksella; rakennushankkeissa; jätehuollossa; ja palveluissa (sairaalat, koulut, tekniset palvelut).
Kunnat laativat nyt parhaillaan hiilineutraaliustavoitteitaan ja energiankäytön tehostaminen on keskeinen osa sitä.
Jäähdytys 23 % L ÄHDE : Hew lett– Pac k a rd Energiankäytön tehostaminen konesaleissa Konesalien määrä ja energiankulutus kasvavat nopeasti, mikä nostaa kustannuksia ja kuormittaa ilmastoa.
Kuntien energiankäyttö koostuu pääosin lämmöstä, jäähdytyksestä ja ilmanvaihdosta, vedenkulutuksesta, sähköstä sekä liikennepolttoaineista. Energiankäytön tehostaminen kannattaa aloittaa osallistamalla kaikki kunnan toimialat työhön ja kartoittamalla toimialoilta ja yksiköistä energiansäästökohteita. Sen lisäksi energiatehokkuuteen on mahdollisuus vaikuttaa hankinnoissa.