Siirry sisältöön

42 hakutulosta

Konkreettisten ja helppojen tehtävien avulla opitaan energiansäästöstä, kierrätyksestä, vedenkäytöstä, ruokahävikistä ja viisaasta liikkumisesta. Kaikkien energia- ja ilmastoasioiden käsittelyyn konkretiaa kaipaavien kannattaa siis tarttua haasteeseen. Vuonna 2023 Agenttiseikkailu-verkkosivustoa tullaan päivittämään.
Vähentämällä ruokahävikkiä Kulkemalla polkupyörällä tai kävellen Sammuttamalla valot ja laitteet, kun niitä ei käytä tai poistuu huoneesta Vähentämällä lämpimän veden käyttöä, esimerkiksi lyhyempi suihku 10. Miten kotona on mahdollista seurata sähkönkulutusta? Voit valita useita. a. Sähkölaskusta b. Sähköyhtiön verkkopalvelusta c. Ei mitenkään Oikeat vastaukset kysymyksiin 1.
Pakkausratkaisu ei saa lisätä ruokahävikkiä eivätkä tuotteet saa vaihtoehtoisen pakkausratkaisun myötä hajota helpommin. Pakkauksen tehtävä on tuotteen suojaaminen, hän muistuttaa. Sonck-Raution mukaan kestopakkausratkaisut soveltuvat erityisen hyvin noutoruokapakkauksiin, salaattibuffetteihin ja verkkokauppaan.
Kokeilut tarjoavat vastauksia siihen, miten kuntien tuottamilla tai ostamilla tavaroilla tai palveluilla voidaan edistää ilmastovastuullista elämäntapaa, vähentää ruokahävikkiä sekä työmatka- ja vapaa-ajan liikkumisen päästöjä.
Ruokapalveluissa päätyy tutkimusten mukaan ruokahävikiksi noin viidennes syötäväksi tarkoitetusta ruoasta. Euroopan komission tavoitteena on ruokahävikin puolittaminen vuoteen 2030 mennessä. Ruokahävikin mittaaminen ja; vähentäminen on myös tärkeä osa ammattikeittiön vastuullista toimintaa.
Palkitut ratkaisut ovat Voittaja: Tampereella kehitettiin infrahankkeisiin Suomen ensimmäinen kiertotaloutta edistävä hankintamalli Kunniamaininnat: Lounais-Suomen Jätehuollon poistotekstiilien kierrätys Lahden kaupungintalon peruskorjaus Ruokahävikki puolitetaan Joensuussa vuoteen 2025 mennessä (Polkka Oy) Kiertotalousopetus Riihimäen kouluissa Kiertotalous kuuluu kilpailun voittajan
Ensimmäisellä kaudella 2019–2021 sitoumukseen liittyneet 17 yritystä onnistuivat vähentämään ruokahävikkiä, muovin käyttöä, jätettä ja kasvihuonekaasupäästöjä. Tuloksiin päästiin prosessien materiaalitehokkuutta parantamalla, sivuvirtoja hyödyntämällä ja kierrätysastetta nostamalla. Erinomaiset tulokset kannustavat toimijoita nyt uudelle sopimuskaudelle.
. • Vähennetään ruokahävikki puoleen nykyisestä vuoteen 2030 mennessä. • Kotimaisen kalan edistämisohjelma https://mmm.fi/kalat/strategiat-ja-ohjelmat/kotimaisen-kalanedistamisohjelma • Lisätään kotimaisen kalan tarjontaa ruokapalveluissa. 5 Vertaisoppimisen hankkeen tavoitteet  Lisätä pientuottajien sekä lähi- ja luomuruuan tarjontaa julkisissa ruokapalveluissa.  Helpottaa pienten
Ruokapalveluiden ympäristövaikutuksia vähennetään ruokalistasuunnittelun avulla, lisäämällä kasvisproteiinin käyttöä ja vähentämällä ruokahävikkiä. Nämä kaikki toimenpiteet onnistuessaan vähentävät tutkitusti ruoan ilmastovaikutuksia.
Ruokapalveluiden ympäristövaikutuksia vähennetään ruokalistasuunnittelun avulla, lisäämällä kasvisproteiinin käyttöä ja vähentämällä ruokahävikkiä. Nämä kaikki toimenpiteet onnistuessaan vähentävät tutkitusti ruoan ilmastovaikutuksia.