Siirry sisältöön

18 hakutulosta

Neuvonnan ajoitus ja kohdentaminen tärkeitä Käyttäytymistaloustieteellisellä kokeilulla saadaan tietoa ohjauskeinojen vaikuttavuudesta kotitalouksien toimintaan.
Kulutuksen seuraaminen ja säästövinkit tehoavat Käyttäytymistaloustieteellisellä kokeilulla saadaan tietoa ohjauskeinojen ja toimenpiteiden vaikuttavuudesta kotitalouksien toimintaan.
Talouden uusi perusta ja sen edellyttämä systeeminen muutos vaatii toimintamallien muutoksia ja lukuisten eri ohjauskeinojen ja aloitteiden yhdistelmää. Parhaillaan valmisteilla olevan kiertotalouden edistämisohjelman olisi tärkeä luoda kokonaisvaltainen ja realistinen perusta vision ja tavoitteiden vaatimaan toimenpanoon.
Pyöreä pöytä keskustelee muun muassa ohjauskeinoista, joilla tiekartoissa tunnistettu päästövähennyspotentiaali saataisiin toteutumaan. Suomella on kansainvälisessä vertailussa energiaintensiivinen teollisuus. Teollisuus tuottaa noin neljänneksen Suomen päästöistä.
Eri hallinnonaloilla on valmisteilla uusia vapaaehtoisuuteen pohjautuvia ohjauskeinoja. Jos ja kun vapaaehtoisin toimilla halutaan saavuttaa hyviä tuloksia, kannustamme asettamaan toiminnalle selkeät ja mitattavat tavoitteet ja edellyttämään niistä raportointia. Myös toiminnalla saavutettuja tuloksia tulee koota yhteen ja tuloksista pitää viestiä.
Rakentamisen ohjauskeinojen monipuolinen käyttö on kannustanut ja ohjannut monimuotoiseen puurakentamiseen. Suuren kaupungin selkeä suunta on myös tukenut alan yritystoiminnan vahvistumista. Kaupungille kertynyt tietotaito julkisen puurakentamisen vauhdittamisesta hyödyttää koko Pirkanmaata.
Esimerkkinä toimii ORSI-hanke, jossa etsitään ohjauskeinoja, joilla hyvinvointivaltio voi sopeuttaa toimintansa ympäristön asettamiin rajoihin. ORSI-hanke Kaisa Schmidt-Thomé Kaisa Schmidt-Thomé toimii Demos Helsingin vanhempana asiantuntijana Urban Transformations -tiimissä. Puheenvuorossaan hän avaa kuntien kipu- ja vipupisteitä kestävän kehityksen työssä.
Informaatio-ohjauksen eli tuuppauksen vaikutuksia selvitettiin satunnaiskokeilussa, jossa tutkittiin kahden erilaisen ohjauskeinon – energianeuvontaa sisältävien uutiskirjeiden sekä sosiaalisena normina toimivan kulutuksen vertailutyökalun – vaikutuksia kotitalouksien sähkön käyttöön.
Vapaaehtoisilla energiatehokkuussopimuksilla suuri vaikutus Ratkaiseva rooli kaikkien tavoitteiden ja kumulatiivisen energiansäästövelvoitteen saavuttamisessa oli energiatehokkuussopimuksilla, jotka ovat vaikuttavin energiatehokkuuden ohjauskeino Suomessa.
Ohjelmaan valitut hankkeet: HILMARI Hiilinieluja ja ilmastohyötyjä hallituin riskein: Metsiä ja puutuotteita koskevat ohjauskeinot Hiilitase ja siihen vaikuttavat tekijät tuhkalannoitetuissa suometsissä – SuoHiTu SYSTEEMIHIILI Ilmastotoimenpiteiden kokonaisvaltainen arviointi valuma-alueilla – Systeemianalyysillä kohti hiilineutraalia maankäyttöä KUNTANIELU Kuntien mahdollisuudet käyttää