Siirry sisältöön

154 hakutulosta

The State Agency for Energy Efficiency and Energy Saving of Ukraine (SAEE) toteuttaa Ukrainassa valtion energiatehokkuutta, energiansäästöä, uusiutuvia energialähteitä ja vaihtoehtoisia polttoaineita koskevaa politiikkaa.
Erityisesti tällä hetkellä energiansäästö ja energiatehokkuus ovat ykkösaiheita, ja todella aiheesta. Pidemmällä tähtäyksellä näiden lisäksi tarvitaan yhä enemmän investointeja vähähiilisiin ratkaisuihin. Onneksi tähän löytyy tahtotila. Energia-asiat ovat olleet kuuma puheenaihe viime aikoina, ja nykyään kaikki ymmärtävät miten keskeinen merkitys energialla on yhteiskunnassamme.
Energiansäästöä ilmastoinnin ja lämmityksen säädöistä Sairaanhoitopiiri on mukana Astetta alemmas -kampanjassa.
Liittyessä energiankulutukseksi on ilmoitettu 21,4 GWh ja tavoitteena on 7,5 %:n energiansäästö eli 1,6 GWh vuoteen 2025 mennessä. Välitavoite vuodelle 2020 on 4 %:n energiansäästö eli 0,86 GWh. Lisätiedot: Motiva Oy viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen puh. +358 50 370 6741 sirpa.mustonen@motiva.fi Palaa otsikoihin
Energiateko voi yhtä lailla olla myös energiansäästöstä kouluttamista tai viestimistä. Vaihtoehtojen valikoimassa, jokainen teko merkitsee. Voit hyödyntää oheisen sivun ideoita ja materiaaleja omien energiatekojen toteutuksessa. Katso ideat energiatekoihin: Ilmoita energiatekosi Vuoden Energianerokas 2021 -kilpailuun 25.10.2021 mennessä.
Artikkelit 11.6.2024 Tokaluokkalaiset oppivat energiansäästöä ja vievät opit mukanaan koteihin Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 7.–13.10.2024. Energiaopetuksen voi aloittaa jo alakoulussa, ja miksei juuri Energiansäästöviikolla. Tokaluokkalaiset voivat opetella energia-asioita Hei, kaikki toimii -materiaalipaketin avulla.
Kurssilla ei käsitellä syvällisesti esimerkiksi energiataseiden laskennan, eri energiahankintavaihtoehtojen, rakennusten LVI- ja sähköteknisten järjestelmien tai prosessien energiansäästön ja kannattavuuslaskennan yksityiskohtia, joiden riittävää hallintaa edellytetään pohjatietoihin perustuen kurssiin liittyvässä harjoitustehtävässä.
Energiatehokkuussopimuksiin liittyneistä organisaatioista useimmat ovat energiansäästössä kokeneita konkareita, jotka voivat toimillaan vaikuttaa merkittävissä määrin energiankäytön tehostumiseen ja riittävyyteen. Nämä konkarit toimivat myös muille esimerkkeinä, sillä heidän toimiaan seurataan.
Siinä on myös arvioitu korjaustoimenpiteiden odotettu energiansäästö, päästövähennykset sekä muut vaikutukset. Strategia on laadittu ympäristöministeriön käynnistämissä hankkeissa. Motiva Oy:n, VTT:n ja Tampereen ammattikorkeakoulun REMPPA-hankkeessa on kartoitettu rakennuskannan tila, korjaustoimenpiteet sekä Suomen politiikkatoimet.
7.4.2020 11.00 Työkalu energiatehokkuuden oheishyötyjen tunnistamiseen Energiatehokkuuden parantaminen tuottaa yrityksille energiansäästön ohella monia erilaisia hyötyjä. Motiva on laatinut työkalun, jonka avulla yritys voi tunnistaa ja arvioida energiatehokkuuden oheishyötyjä.