Siirry sisältöön

268 hakutulosta

9.9.2021 8.00 Energianeuvonta tukenasi – onnistu remonteissa Energia-asioihin ja remontteihin saa asiantuntevaa ja luotettavaa neuvontapalvelua maksutta Motivan kuluttajaneuvonnasta ja maakunnissa toimivilta alueellisilta energianeuvojilta.
HIISI-hankkeen sidosryhmätilaisuudessa esiteltiin alustavia analyyseja energia- ja kansantalouden sekä eri päästösektoreiden kehityksistä nykytoimin eli niin sanotussa WEM (With Existing Measures) -skenaariossa. Alustavien tulosten mukaan lisätoimia tarvitaan kaikilla päästösektoreilla.
Hakemusten vertailussa tarkastellaan erityisesti hankkeiden energia- ja päästövaikutuksia, kustannustehokkuutta, toteutettavuutta, hankkeisiin sisältyvän teknologian uutuusarvoa, teknologian tai hankkeen monistettavuutta sekä hankkeiden muita vaikutuksia.
seurantajärjestelmän hankinta Esiselvitys – Ylijäämälämmön potentiaali teollisuudessa Kirjallisuusselvitys sähkökäytöistä Ohje höyryn ja lauhteen siirtojärjestelmän energiatehokkuustarkasteluun Ohjeistus höyryn ja lauhteen siirtojärjestelmien käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle Opas höyryn ja lauhteen siirtojärjestelmien energiatehokkuuden mittaamiseen PATE-analyysi – Paineilman energia-analyysi
Merkittävin osa tästä liittyy teollisuudessa ja energia-alalla toteutettuihin energiatehokkuustoimiin. Toisaalta lukumääräisesti suurin osa toimenpiteistä on toteutettu palvelu-, kiinteistö ja kunta-aloilla.
29.11.2021 9.00 Ilmasto- ja energiateot nousevat yhä vahvemmin yritysten kilpailuvaltiksi Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa. Sopimusten tavoitteisiin on sitoutunut yli 600 yritystä ja niiden 6 600 toimipaikkaa.
Vuoden alusta alkaen taloyhtiöiden ja omakotitalojen on ollut mahdollista hakea energia-avustusta kodin energiatehokkuuden parantamiseen. Energia-avustukseen kohdistunut mielenkiinto on ollut poikkeuksellisen suurta. Hakemuksia on tullut elokuun alkuun mennessä yhteensä yli 1 300 kappaletta, valtaosa taloyhtiöiltä (noin 11 500 asuntoa).
Kokeilua ovat toteuttaneet Motiva, Oulun yliopiston BCDC Energia -hanke ja Porvoon Energia Energiaviraston rahoituksella. Satunnaistetussa tutkimuksessa on seurattu kuluttajien sähkönkäyttöä ja informaatio-ohjauksen vaikutusta siihen.
Arvioinnissa otetaan huomioon hankkeiden: energia- ja päästövaikutukset, kustannustehokkuus, toteutettavuus, teknologian tai hankkeen monistettavuus sekä hankkeiden muut vaikutukset. Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisia energiainvestointitukia on aiemmin myönnetty yhteensä noin 444 miljoonalla euroa.
Osaajat kasvavat niin sähkö-, LVI- ja energia-alaan liittyvien koulutuspolkujen kautta. Rovaniemen OPO-päivät 2024 tapahtumassa Motiva ja alan toimijat ovat mukana kertomassa ajankohtaista tietoa alojen koulutusmahdollisuuksista sekä tulevaisuuden näkymistä. Opopäivät 2024 Energiakäytävä – tule kysymään sähkö-, LVI- ja energia-alan tulevaisuuden näkymistä!