261 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Energia- ja ilmastotyöstä sekä kunta-alan energiatehokkuussopimuksesta ovat Luuppi-podcastissa keskustelemassa energia-asiantuntija Vesa Peltola Kuntaliitosta, toimitusjohtaja Suvi Holm Ekokumppaneilta ja LVI-insinööri Päivi Liejumäki Lempäälästä. Keskustelua vetää viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen Motivasta.
Energianeuvoja auttaa kuntalaisia asumismuodosta riippumatta energia-asioissa. Viime vuoden kysytyimpiä aiheita olivat erilaiset lämpöpumput, aurinkopaneelit ja tuet. Energianeuvoja kirittää myös kuntia ja pk-yrityksiä kohti energia- ja ilmastotavoitteita tukemalla energiatehokkuussopimuksien toteuttamista ja energiakatselmuksien käynnistämistä.
Virenojan koulun oppilaat Erika Torila , Rafael Matikkala sekä Venla Lammensalo ja Nooa Inkinen kertovat, mitä energia on, miten sitä voi säästää ja millaista oli osallistua Energiansäästöviikon Agenttiseikkailuun. – Agenttina oleminen ja jo pelkkä sana agenttiseikkailu, tekee muutoin aika vaikeasta energia-aiheesta heti paljon hauskempaa ja jännempää oppilaille.
Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Sopimusten avulla toteutetaan EU:n energiatehokkuusdirektiivin asettamia energiatehokkuusvelvoitteita ja seurataan niiden toteutumista. Sopimuksiin on sitoutunut laaja joukko teollisuuden, energia- ja palvelualana yrityksiä sekä kuntia.
On organisaatiolle mahdollisuus levittää tietämystä energia-asioista. On osa sekä lasten kestävyyskasvatusta että organisaatioiden sosiaalista kestävyyttä, joka tuo hyvää mieltä sekä kouluille että tukijaorganisaatioille. Miksi materiaali on hyödyllinen kouluissa: Opettaja saa täysin valmista materiaalia energiaopetukseen Energiansäästöviikolle 7.–13.10.2024.
Asuinrakennusten energia-avustusta riittää vielä noin 1 300 energiaremonttiin Taloyhtiöille, ARA-yhteisöille ja henkilöasiakkaille tarjottavaa asuinrakennusten energia-avustusta on jäljellä noin 6 miljoonaa euroa, mikä riittää noin 1 300 asunnon energiatehokkuuden parantamiseen. Avustuksen arvioidaan riittävän lokakuun loppuun asti, eli hakemus kannattaa tehdä pian.
seurantajärjestelmän hankinta Esiselvitys – Ylijäämälämmön potentiaali teollisuudessa Kirjallisuusselvitys sähkökäytöistä Ohje höyryn ja lauhteen siirtojärjestelmän energiatehokkuustarkasteluun Ohjeistus höyryn ja lauhteen siirtojärjestelmien käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle Opas höyryn ja lauhteen siirtojärjestelmien energiatehokkuuden mittaamiseen PATE-analyysi – Paineilman energia-analyysi
Hakemusten vertailussa tarkastellaan erityisesti hankkeiden energia- ja päästövaikutuksia, kustannustehokkuutta, toteutettavuutta, hankkeisiin sisältyvän teknologian uutuusarvoa, teknologian tai hankkeen monistettavuutta sekä hankkeiden muita vaikutuksia.
HIISI-hankkeen sidosryhmätilaisuudessa esiteltiin alustavia analyyseja energia- ja kansantalouden sekä eri päästösektoreiden kehityksistä nykytoimin eli niin sanotussa WEM (With Existing Measures) -skenaariossa. Alustavien tulosten mukaan lisätoimia tarvitaan kaikilla päästösektoreilla.
9.9.2021 8.00 Energianeuvonta tukenasi – onnistu remonteissa Energia-asioihin ja remontteihin saa asiantuntevaa ja luotettavaa neuvontapalvelua maksutta Motivan kuluttajaneuvonnasta ja maakunnissa toimivilta alueellisilta energianeuvojilta.