Siirry sisältöön

99 hakutulosta

Usein järkevää voi olla kuitenkin investointi vaikkapa lämpöpumppuihin, hybridilämmitykseen tai aurinkosähköjärjestelmään. Ihan kaikissa yrityksissä ei olla vielä siirrytty edes led-valaistusaikaan.” Kiuru huomauttaa, että tekniikassa on otettu viime vuosina valtavia edistysaskeleita. ”Lämpöpumppujen ja aurinkopaneelien hyötysuhteet ovat parantuneet huimasti ja hinnat laskeneet.
Lämpöä tuotetaan yhä enemmän lämpöpumpuilla, valaistus on jo kauan sitten siirtynyt päreistä hehkulampun kautta ledeihin ja sähköinen liikkuminen yleistyy jatkuvasti. Myös talotekniikka, kuten ilmanvaihto ja viilennys, vaativat toimiakseen sähköä.
Tärkeimmät aihealueet ovat korkean lämpötilan lämpöpumput, korkeiden lämpötilojen tuottaminen sähköllä, sähkökattilat, sähköstä lämmöksi -teknologiat ja varastointi kulutusjoustolla sekä energiatehokkuuden optimointi älyratkaisuilla. Hankekonsulttina toimii A-insinöörit.
Lue lisää 31.3.2020 Kauniaisissa harkinnassa aurinkoenergia ja lämpöpumput Kauniaisten uusiutuvan energian kuntakatselmus valmistui joulukuussa 2019. Sen mukaan merkittävin uusiutuvan energian potentiaali Kauniaisissa vaikuttaisi olevan aurinkoenergian ja erilaisten lämpöpumppujen lisäämisessä.
Rakennuksen lämmitys-, viilennys- ja ilmanvaihtojärjestelmille on omat paikkansa arvioinnissa, mutta myös lämmityksessä sähkö on merkittävässä roolissa muun muassa lämpöpumppujen kautta. Paljon painoa laitetaan myös sähkön paikalliselle tuotannolle ja varastoinnille sekä sähköiselle liikkumiselle. Suomessa yleinen kaukolämpö on arviointimenetelmässä jäänyt hieman taka-alalle.
Lue lisää 8.4.2021 Yritykset investoivat lähivuosina aurinkosähköön ja lämpöpumppuihin Suomalaisyritysten lähitulevaisuuden energiainvestoinnit kohdistuvat aurinkosähköön, lämpöpumppuihin sekä hiilineutraaliutta ja kysyntäjoustoa edistäviin ratkaisuihin, selviää Motivan ja Energiaviraston tuoreesta kyselystä.
Viime vuoden kysytyimpiä aiheita olivat erilaiset lämpöpumput, aurinkopaneelit ja tuet. Energianeuvoja kirittää myös kuntia ja pk-yrityksiä kohti energia- ja ilmastotavoitteita tukemalla energiatehokkuussopimuksien toteuttamista ja energiakatselmuksien käynnistämistä. Energianeuvontaa rahoittaa Energiavirasto, joka on kilpailuttanut toiminnan neljän vuoden ajaksi.
Avustusta voivat hakea myös kiinteistökohtaisilla lämpöpumpuilla lämmitettävät asuntoyhteisöt. Tyypillisimpiä lämpöpumppuratkaisuja ovat maalämpö-, ilma-vesilämpö-, ilma-ilmalämpö- ja poistoilmalämpöpumput. Vuoden 2023 ensimmäisessä lisätalousarviossa tukeen kohdennettiin 24 miljoonaa euroa.