Siirry sisältöön

27 hakutulosta

Hakemukset jätetään järjestelmän kautta liittämällä hakemukseen tähän hakuun tarkoitettu ”Hiilen energiakäyttöä korvaavien hankkeiden investointituen hakulomake”. Hakemuksia voi jättää jatkuvasti vuoden 2020 aikana. Hakemusten käsittely käynnistyy heti, ja tukipäätöksiä voidaan tehdä toukokuusta 2020 alkaen.
. – Toisaalta tarvitaan uusia logistisia ratkaisuja, jotta jäte-erien nouto hajallaan olevista ravintoloista olisi kannattavaa. Myös jätteen laatu saattaa olla osalle yrityksistä haaste, mikäli lautastähteen seassa on esimerkiksi muoviroskaa.
Suunnitelmaan sisältyy myös esityksiä uusiutuvan energian hankkeiden lupamenettelyiden nopeuttamiseksi sekä aurinkoenergiastrategia, jossa komissio kannustaa jäsenmaita kiihdyttämään aurinkoenergiainvestointeja. ”Uusiutuvan energian tavoitteen nosto on Suomen kannalta mahdollinen, kunhan jäsenmaille jätetään riittävästi kansallista liikkumavaraa valittavien energialähteiden ja keinojen
Kirjoittaja: Suvi Salmela toimii kiertotalouden, materiaalitehokkuuden ja kestävän ruokajärjestelmän asiantuntijana Motivassa. puh. 0400 960 128 suvi.salmela@motiva.fi Lisää aiheesta: Energiatehokkuussopimukset 2017-2025 Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus (Sitoumus2050.fi) Sitoumus2050 Elintarvikeala vähensi materiaalitehokkuustoimilla 25 miljoonaa kiloa jätettä ja säästi
Erilaiset yritykset voivat kertoa siellä omasta osaamisestaan ja luoda kontakteja; kiertotaloudessa esimerkiksi toisen jäte voi olla toiselle arvokas raaka-aine. Aito kilpailu ja avoimuus ovat omiaan lisäämään innovaatiota ja viemään koko alaa eteenpäin.”
Hakemukset jätetään järjestelmän kautta liittämällä hakemukseen tähän hakuun tarkoitettu ”Hiilen energiakäyttöä korvaavien hankkeiden investointituen hakulomake”. Loput tukipäätökset pyritään tekemään vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.
Innovaatiot ryhmiteltiin ruokahävikkiä estäviin palveluihin, vanhenevan ruoan myyntiin tai uudelleenmyyntiin ennen hävikiksi päätymistä, hävikin hyödyntämiseen uusina tuotteina ja hävikkiä tai jätettä vähentäviin pakkausratkaisuihin.
Päälle jätetään vain välttämättömät lämmitykset ja muut kytketään pois toiminnasta. Näin minimoidaan riski samanaikaiseen lämmitykseen ja jäähdytykseen”, Tolvanen jatkaa. Myös tuloilman lämpötilasäädön toiminta on tarkistettava. Tuloilman pitää olla viileämpää kuin huoneilma, jolloin huoneilma vaihtuu halutulla tavalla.
Hakemukset jätetään ja jaetaan avoimesti innovaatioalusta Kokeilun paikassa. ”Liikkumisympäristön viihtyisyyttä voi parantaa melko pienillä kustannuksillakin ja nopeasti. Oikein kohdistettuna pienikin parannus voi riittää muuttamaan alun perin epäviihtyisän tai turvattoman ympäristön ratkaisevasti paremmaksi.
Ensimmäisellä kaudella 2019–2021 sitoumukseen liittyneet 17 yritystä onnistuivat vähentämään ruokahävikkiä, muovin käyttöä, jätettä ja kasvihuonekaasupäästöjä. Tuloksiin päästiin prosessien materiaalitehokkuutta parantamalla, sivuvirtoja hyödyntämällä ja kierrätysastetta nostamalla. Erinomaiset tulokset kannustavat toimijoita nyt uudelle sopimuskaudelle.