Siirry sisältöön

374 hakutulosta

Samalla taloyhtiö edistää tavoitteita liikenteen sähköistymisestä sekä vihreää siirtymää hankkimalla kestävillä energiamuodoilla tuotettua sähköä kiinteistön käyttöön. Latauspisteiden hankinta Asunto-osakeyhtiössä sähköautojen latausjärjestelmän toteutuksessa kannattaa huomioida asukkaiden tarpeet ja näkemykset. Puitteet päätöksenteolle asettaa asunto-osakeyhtiölaki.
Webinaari: Pientalon sähköilta Tuoreimmat webinaaritallenteet Asiaa energiasta: Aurinkosähköä pientaloon laadukkaasti ja turvallisesti Asiaa energiasta: pientalon katselmukset, huoltokirja ja remonttisuunnitelma Energiatehokkuutta taloyhtiöille -webinaarisarja Valtakunnallista ja alueellista energianeuvontaa rahoittaa Energiavirasto.
SSAB Hämeenlinna 3 Boliden Kevitsa 4 Tausta ja tavoite Kuvaus nykytilasta • • • Tuotantoprosessi on hyvin energiaintensiivinen, etenkin sähköä kuluu tuotannossa huomattavan paljon.
Teollisuuden vuotuisesta energiankäytöstä on katselmustoiminnan piiriin tullut lämmön ja polttoaineiden osalta 125,8 TWh ja sähkön osalta 47,1 TWh. Kuva 1. Energiakatselmustoimintaan myönnetty TEM-tuki ja katselmuskohteiden lukumäärä 1992–2018.
annettavien rakentamisilmoitusten vastuuttaminen (pääurakoitsija) maksupostien sitominen työn suoritukseen sopiminen sanktioista, jos asioita ei tehdä sovitulla tavalla arvioidaan, onko tarvetta poiketa esimerkiksi yleisistä sopimusehdoista (YSE), esimerkiksi takuuaikojen tai sanktioiden osalta huomioidaan esimerkiksi urakoitsijan tarvitsemat lakisäätäiset pätevyydet (kylmäaineluvat, KVV, sähkö
Sähköautojen lataus taloyhtiöissä Sähköautojen sähkön varastointipotentiaali riippuu sähköauton tyypistä. Täyssähköautoissa akuston koko on useita kymmeniä kilowattitunteja. Ladattavissa hybridiautoissa akusto on pienempi, sillä niissä on sähkömoottorin lisäksi polttomoottori.
Taloyhtiö tai kotitalous voi kilpailuttaa sähkössä sähkönmyynnin osuuden. Sähkön siirtohintoja ei pysty kilpailuttamaan, vaan ne määräytyvät sen mukaan, minkä sähköverkkoyhtiön alueella rakennus sijaitsee. Mistä vesilasku muodostuu? Vesilaitos laskuttaa taloyhtiöltä vesilaskussa: raakaveden (kylmä vesi) vesimaksun, jätevesimaksun ja perusmaksun.
Sähkön tavallista tarkempi kulutusmittaus auttaa ymmärtämään, mihin sähköä kuluu, jolloin mahdolliset säästötoimet osataan kohdistaa oikein. Lämmitystehon tai -energian mittauksessa tarvitaan tieto lämpöä kuljettavan nesteen lämpötilasta ja virtausmäärästä. Patteriverkon, lattialämmityksen tai käyttövesikierron kohdalla lämpötilamittaus on tehtävä meno- ja paluuputkesta.
Asukkaiden mukaan ilma-vesilämpöpumppu kulutti sähköä 10/2022-10/2023 välisenä aikana noin 9 400 kWh. Esimerkiksi sähkön kokonaishinnalla 15 snt/kWh tämä tarkoittaa noin 1 400 euron vuosikustannusta. Tämän lisäksi tulevat kustannukset öljynkulutuksesta sekä öljykattilan ja -polttimen huollosta.
Katselmuskohteiden valinnan jälkeen kohteista kerätään perustiedot: tiedot toiminnasta, tuotannosta, prosesseista ja palveluista; rakennuksista lämmitettävät tilavuus- ja pinta-alatiedot; ja edellisen täyden vuoden energiatiedot (lämpö, sähkö, vesi). Katselmusmallit valitaan kohdekohtaisesti energian ja veden käytön, kustannusten, rakennustilavuuden ja tavoitteiden perusteella.