Siirry sisältöön

418 hakutulosta

Tarkastelussa ovat mukana: metsähake tuulivoima aurinkovoima biokaasu sähkön- ja lämmöntuotannossa liikenteen uusiutuvat nestemäiset polttoaineet biopolttoöljy lämmityksessä biopolttoöljy muussa käytössä öljylämmityksestä luopuminen Sektoritutkimuksen neuvottelukunta teetti osana ilmastopolitiikkaa tukevaa tutkimuskokonaisuutta (SETUILMU) hankkeen ”Ilmastopolitiikkatoimien kustannustehokkuus
Tuotetun sähkön omakäyttöosuutta voidaan kasvattaa ajoittamalla sähkönkulutusta aurinkoiseen aikaan. Saatavilla on myös ohjausjärjestelmiä, joilla voidaan automaattisesti ohjata esimerkiksi vastuskuormaa kuten käyttövesivaraajan vastusta paneeleiden tuoton tai ylijäämäsähkön tehon mukaan.
Silloin voimalan sähkö muutetaan tavalliseksi verkkosähköksi vaihtosuuntaajalla eli invertterillä ja voimala kytketään sähköpääkeskukseen. Tyypilliset kesämökille asennettavat pientuulivoimalat ovat muutaman sadan watin tehoisia, jolloin niiden lapojen halkaisija on noin kahden metrin luokkaa.
Sähkö- ja LVI-suunnittelijoiden asiantuntemusta kannattaa hyödyntää lämmitysjärjestelmän valinnassa. Ammattilaisen suunnittelema lämmitysjärjestelmä toimii luotettavasti ja tarjoaa tasaiset lämpöolot energiatehokkaasti. Päälämmitysjärjestelmää voidaan täydentää esimerkiksi tulisijoilla.
Bioenergia ry Energiateollisuus ry ( Helen Oy , Kuopion Energia Oy ) Isännöintiliitto ry Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry Lämmitysenergia Yhdistys ry Nuohousalan Keskusliitto ry Sisäilmayhdistys ry Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kuntaliitto ry Suomen Kylmäliikkeiden liitto SKLL ry Suomen LVI-liitto SuLVIry Suomen lämpöpumppuyhdistys SULPU ry Suomen Omakotiliitto ry Sähkö
Webinaari: Pientalon sähköilta Tuoreimmat webinaaritallenteet Asiaa energiasta: Aurinkosähköä pientaloon laadukkaasti ja turvallisesti Asiaa energiasta: pientalon katselmukset, huoltokirja ja remonttisuunnitelma Energiatehokkuutta taloyhtiöille -webinaarisarja Valtakunnallista ja alueellista energianeuvontaa rahoittaa Energiavirasto.
Näitä lukuja voidaan käyttää pohjana, jos tuotantoyksikölle laaditaan energiatehokkuusindeksi sekä lämmölle että sähkölle. Laskelman yksityiskohtaiset perusteet määritellään kohteissa erikseen välivarastoinnin ym. tekijöiden oikeaksi huomioonottamiseksi ja vertailtavuuden takaamiseksi.
SSAB Hämeenlinna 3 Boliden Kevitsa 4 Tausta ja tavoite Kuvaus nykytilasta • • • Tuotantoprosessi on hyvin energiaintensiivinen, etenkin sähköä kuluu tuotannossa huomattavan paljon.
Samalla taloyhtiö edistää tavoitteita liikenteen sähköistymisestä sekä vihreää siirtymää hankkimalla kestävillä energiamuodoilla tuotettua sähköä kiinteistön käyttöön. Latauspisteiden hankinta Asunto-osakeyhtiössä sähköautojen latausjärjestelmän toteutuksessa kannattaa huomioida asukkaiden tarpeet ja näkemykset. Puitteet päätöksenteolle asettaa asunto-osakeyhtiölaki.
Sähkön tavallista tarkempi kulutusmittaus auttaa ymmärtämään, mihin sähköä kuluu, jolloin mahdolliset säästötoimet osataan kohdistaa oikein. Lämmitystehon tai -energian mittauksessa tarvitaan tieto lämpöä kuljettavan nesteen lämpötilasta ja virtausmäärästä. Patteriverkon, lattialämmityksen tai käyttövesikierron kohdalla lämpötilamittaus on tehtävä meno- ja paluuputkesta.