Siirry sisältöön

274 hakutulosta

Sähkön hinta on noussut tuntuvasti Sähkön hinnan kehitys toimijoilla, jotka kuluttavat vuosittain 2 000 – 19 999 MWh sähköä. Hinta sisältää sähköenergian, siirtomaksun ja sähköveron (luokka 2).
Kulutus ja kustannukset kuriin Lämmityksen, sähkön ja veden kulutustietojen seuraaminen on todella tärkeää kaikille kiinteistön omistajille, ja seuranta kannattaa aloittaa heti lämmityskauden alkaessa. Kulutustietoja seuraamalla voidaan havaita ongelma, joka ei muuten paljastuisi edes järjestelmän testaamisella.
Lue lisää 14.12.2023 Fiksu kiinteistön omistaja joustaa ja optimoi Tulevaisuudessa energiajärjestelmän arvioidaan perustuvan ennen muuta sähköön, joka tuotetaan pääasiassa aurinko- ja tuulivoimalla. Sähköistymisen rinnalla toinen suuri trendi on sektori-integraatio eli sähkö-, lämpö- ja polttoainejärjestelmien yhdistyminen yhdeksi energiajärjestelmäksi.
Kannattaako jääkaappi sammuttaa arkipäivien ajaksi, vai kuluttaako uudelleen viilentäminen enemmän sähköä kuin viikolla saavutettu säästö on? Vastaus: Energiankulutuksen vuoksi jääkaappi kannattaa sammuttaa. Jääkaappi kuluttaa vuorokaudessa noin 0,3–0,9 kWh sähköä. Jos kaapissa on myös pakastinosa, kulutustasot ovat mainittua suurempia.
Ammattikeittiöissä valmistetaan vuosittain yli 810 miljoonaa annosta vuodessa ja energiankulutus on myös sen mukainen: ammattikeittiöt kuluttavat sähköä ja lämpöä vuoden aikana arviolta 2,4 terawattituntia, josta sähkön osuus on noin 641 GWh (35 %).
Suunnitteilla on myös sähkön tuotanto uunien hukkalämmöstä.
Energian, sähkön tai veden määrää mittaavat mittarit toimivat useimmiten M-Bus -protokollalla. Suuri osa huoneiston mittausdatasta voidaan kerätä langattomasti, mikä tuo säästöä kaapelointikustannuksissa ja helpottaa asennusta sekä muutosten tekoa. Langattomat ratkaisut toimivat tyypillisesti paristoilla, jolloin ne vaativat ajoittain paristojen vaihtoa.
Taulukoissa 2-4 esitetään kii n teistöjen sähkön, lämmön ja veden kulutustiedot viimeisen viiden vuoden ajalta. Vuosilukuja voi tarvittaessa muokata.
Kampanjan tavoitteena oli ennaltaehkäistä mahdollista kriisitilannetta kannustamalla kansalaisia muuttamaan energian ja sähkön kulutustottumuksiaan. Energiatilanne muuttui epävakaaksi Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan käynnistyttyä helmikuussa 2022. Energian saatavuuteen ja riittävyyteen kohdistui tästä johtuen huomattavia epävarmuuksia Suomessa ja koko Euroopassa.