Siirry sisältöön

125 hakutulosta

Energiankulutustavoitteet tulee asettaa sähkön-, lämmön- ja vedenkäytölle sekä mahdolliselle muulla tavoin toteutettavalle jäähdytykselle. Kulutustavoitteiden seuraamiseksi rakennuksessa tulee olla järjestelmäkohtaiset energiamittaukset.
Erilaiset energiayhteisöt on suunniteltu helpottamaan sähkön loppukäyttäjien investointeja uusiutuvaan energiaan sekä edistämään uusien toimintatapojen käyttöönottoa kuten kulutusjoustoon osallistumasta.
A-luokkaan kuuluva lamppu kuluttaa vain kolmanneksen siitä sähkön määrästä, jonka luokkaan C kuuluvat lamput kuluttavat. Lue lisää: http://www.lampputieto.fi/lamput/lamppujenpakkausmerkinnat 2.
Tilat, joihin tulee eniten sähköä käyttäviä ja lämpöä tuottavia laitteita, kannattaa sijoittaa rakennuksen keskivyöhykkeelle tai pohjoispuolelle.
rakennettu ympäristö Taloushallinto Toimitusjohtaja Uudistamisen ratkaisut Vaikuttavuus ja seuranta Viestintä ja markkinointi Näytä henkilöt aakkosjärjestyksessä Näytä henkilöt yksiköittäin Jari Aalto verkkopäätoimittaja Verkkopalvelujen sisällöntuotanto, ylläpito ja kehittäminen +358 (0) 9 6122 5048 +358 (0) 50 589 8474 jari.aalto@motiva.fi Milja Aarni asiantuntija Uusiutuva energia – sähkön
Lue lisää 9.10.2023 Energiansäästöviikko: Uuden ajan energiansäästäjä hallitsee myös ajoituksen Viimetalvinen energiakriisi yhdisti suomalaiset ennennäkemättömällä tavalla toimimaan energian riittävyyden puolesta, minkä ansiosta sähköä riitti kaikille koko lämmityskauden. 40 prosenttia suomalaisista tunnustaa peräti nauttineensa sähkönsäästöstä, selvisi Motivan teettämässä suomalaisten
Vertailu hankkeen kohteiden aiempaan vuotuiseen energian kokonaiskulutukseen (sähkö, lämpö, vesi): - mahdollista, jos käyttö ja palvelut todennäköisesti säilyvät lähes ennallaan - lämpöenergian normitus tehdään, normituksessa veden käyttö/ lämmitys otettava huomioon 2.
Esimerkiksi sähkö, liikennebiokaasu, uusiutuva diesel ja korkeaseosetanoli (E85) kuuluvat uusiin käyttövoimiin, tulevaisuudessa ilmeisesti myös vety. Uusilla käyttövoimilla voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja useimmiten myös terveydelle haitallisia pakokaasupäästöjä. Esimerkiksi täyssähköajoneuvo on ajon aikana päästötön.
Fingridin tehtävänä on huolehtiia siitä, että Suomi saa sähköä häiriöttä. Fingrid siirtää sähköä tuottajilta jakeluverkko- ja teollisuusyrityksille sekä huolehtii sähkönsiirron ulkomaanyhteyksistä. Fingrid on luonteeltaan asiantuntijaorganisaatio ja se on ulkoistanut verkon kunnossapidon ja investointien operatiivisen toteutuksen palvelutoimittajille.