Siirry sisältöön

269 hakutulosta

Uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua sähköä ostettaessa todennuksena sähkön alkuperästä toimii alkuperätakuu. Kuinka varmistun siitä, että ostamani sähkö on uusiutuvaa energiaa? Sähköä voidaan markkinoida uusiutuvalla energialla tuotettuna sähkönä vain, jos sille on myönnetty alkuperätakuu. Alkuperätakuutodistuksen saanut sähkö on varmistettu ulkopuolisen tahon toimesta.
Varojen käytöstä päättää ympäristöjärjestöjen verkoston hallinnoima EKOenergia. (2015) EKOenergia-ympäristömerkki: www.ekoenergia.fi Uusiutuvalla energialla tuotettu sähkö kiinnostaa kuntia Motivan hankintapalvelu teetti kuntahankkijoille sähkön ostamisesta kyselyn keväällä 2016, jolla haluttiin selvittää, mitä sähköä julkinen sektori hankkii ja miten.
Ympäristökriteerit Euroopan komissio: Vihreän sähkön hankintaohje Sähkö – Ympäristöä säästävät julkiset hankinnat (GPP), tuotekohtaiset ohjeet (pdf) (35.4 KB) Julkaistu: 2012 Laajuus: 6 sivua Vertailuperusteiden yhteydessä voidaan tuoda esille, että pyrkimyksenä on tavoitella jopa mainittua suurempaa uusiutuvien energialähteiden osuutta sähkön hankinnassa.
kulutus + standby-aikainen sähkönkulutus = Aika käyttö * Teho käyttö + Aika standby * Teho standby Sähkön hinta vuodessa (€) = Sähkön kulutus (MWh) * Sähkön hinta (€/MWh) Hiilidioksidipäästöt (tonnia) = Sähkön kulutus (MWh) * Päästökerroin (tonnia CO 2 /MWh) CO 2 -päästökertoimina voidaan käyttää energian toimittajalta saatavia päästökertoimia tai Suomen keskimääräisiä päästökertoimia
Suomen sähköntuotanto koostuu vesivoimasta, ydinvoimasta, sähkön- ja lämmön yhteistuotantolaitoksista, lauhdevoimasta, tuulivoimasta ja toistaiseksi vähäisestä määrästä aurinkovoimaa. Myös sähkön tuonti on merkittävässä osassa sähkön tarjontaa. Sähkön tuonti on kattanut viime vuosina 20-25% sähkön kokonaiskysynnästä, joka vuonna 2017 oli 85,4 TWh (Energiateollisuus, 2018).
Kun sähkön tuotannossa siirrytään käyttämään enemmän sääriippuvaisia uusiutuvia energialähteitä, on odotettavissa sekä tuotantohuippuja että -matalikkoja. – Erityisesti kotitaloudet, joissa tilojen ja käyttöveden lämmitystä hoidetaan sähköllä, hyötyvät tarkasta kulutusseurannasta ja kulutuksen ajallisesta siirtämisestä sähkön tuotantotilanteen mukaan.
Tekniikan ja sähkön hinnoittelumallin muuttumisen myötä myös kuluttajat voivat aktiivisesti osallistua sähköjärjestelmän säätämiseen esimerkiksi varastoimalla sähköä sähköautonsa akkuun silloin, kun sähkön hinta on matala tai rajoittamalla kulutustaan silloin, kun sähkön hinta on korkeampi.
Sähkön kulutusjoustosta tietoa kuluttajille ja taloyhtiöille Motiva on koonnut tietopaketin ja julkaissut kuusi videoanimaatiota sähkön kulutusjoustosta kuluttajille ja taloyhtiöille.
Oy, Kymenlaakson Sähköverkko Oy, Köyliön-Säkylän Sähkö Oy, Lankosken Sähkö Oy, Leppäkosken Sähkö Oy, Mäntsälän Sähkö Oy, Nurmijärven Sähkö Oy, Paneliankosken Voima Oy, PKS Sähkönsiirto Oy, Rauman Energia Oy, Sallila Energia Oy, Savon Voima Verkko Oy, Scanoffice Oy, Suomen lämpöpumppuyhdistys SULPU ry, Vakka-Suomen Voima Oy, Vatajankosken Sähkö Oy, työ- ja elinkeinoministeriö *Energiapolar-ryhmä
. • Yksi keino varastoida sähköä ovat lämminvesivaraajat.