Siirry sisältöön

358 hakutulosta

Myös sähkön riittävyyttä koetellaan. Siksi nyt on tarpeellista käyttää energiaa erityisen säästävästi ja tarkalla ajoituksella. Etenkin torstaina 4.1.2023, klo 17–22 on tarpeen jättää kaikki mahdollinen ylimääräinen sähkönkäyttö väliin. Lue lisää Fingridin verkkosivuilta Toimenpiteet kotona Sulje sähköiset mukavuuslattialämmitykset.
Asetuksessa säädetään jatkossa myös yhdessä tuotetun sähkön jakamisesta sähköntoimitusten selvityksessä eli hyvityslaskennasta sekä sähkönkäyttöpaikan kulutuksen ja tuotannon netotuksesta sähköntoimitusten selvityksessä.
Tunne kulutuksesi ja aloita sähkön säästäminen Sähkön säästö onnistuu, kun tietää oman kulutuksensa ja tunnistaa säästömahdollisuutensa. Sen jälkeen on aika tehdä päätöksiä ja omaksua energiaa säästävät asumistottumukset. Eikä mukavuudesta tarvitse silti tinkiä. Tiedätkö, kuinka paljon sähköä sinun kotonasi kuluu?
Sähkön vähittäismyyjä myy sähköenergiaa kotitalouksille ja muille sähkön käyttäjille sekä toimii pientuottajan tuottaman sähkön ostajana (kaikki vähittäismyyjät eivät kuitenkaan osta sähköä). Sähkön myyjiä voi kilpailuttaa ja vaihtaa. Sähkönmyyjät hinnoittelevat ostosähkön yleensä markkinahinnan perusteella.
Ohjeen mukaan sähkön myynnistä saatu tulo ja siihen kohdistuvat menot ilmoitetaan veroilmoituksella vain silloin, kun sähkö myynti on voitollista. Jos sähkön myynnistä ei jää verotettavaa tuloa, veroilmoituksella ei ilmoita asiasta mitään.
Lisätietoja: www.ekoenergia.fi Sähkön alkuperätakuu Mistä tiedän, millä tavoin ostamani sähkö on tuotettu? Sähkön kulkua tuotannosta yksittäiselle kuluttajalle ei voi fyysisesti jäljittää. Sähkön myyjä varmistaa puolestasi, että sen uusiutuvana tai ydinvoimana myymällä sähköllä on alkuperätakuu. Voit aina tarkistaa käyttämäsi sähkön alkuperän sähkönmyyjältäsi.
Tasevastaava joutuu maksamaan tasepoikkeamaansa vastaavasti lisämaksuja korvatakseen kustannukset Tasejakson sisäisessä netotuksessa tarkastellaan tuotetun sähkön pientuotannon määrää, sekä sen sähkönkäyttöpaikan sähkön kulutusta, mihin tuotantolaitos on kytketty.
Erityisesti aurinkosähkövoimalaitoksista voi sähköä riittää keväällä ja kesällä myös myyntiin. Kenellä tahansa on oikeus siirtää sähköä verkkoon, kun tuotantolaitoksen liityntä ja mittaus täyttävät niille asetetut vaatimukset, ja tuottajalla on sähkölle ostaja.
Onko taloyhtiön sähkön myynnissä tilanteita, jolloin taloyhtiö joutuu maksamaan myydystä sähköstä sähköyhtiölle? Jos verkkoon myydystä sähköstä maksetaan spot-sähkön hinnan mukainen korvaus, ja sähkön hinta on negatiivinen, joudutaan maksamaan verkkoon syötetystä sähköstä.