Siirry sisältöön

85 hakutulosta

Mukana on lähes 60 prosenttia Suomen energiankäytöstä – yli 700 yritystä ja niiden 7 000 toimipaikkaa ja yli 120 kuntaa ja kuntayhtymää. Vuosina 2017–2021 sopimuksiin liittyneissä yrityksissä ja kunnissa on vuotuista energiankäyttöä onnistuttu tehostamaan yhteensä yli 10 terawattituntia.
Suomessa energiankäyttö on tehostunut ja ilmastopäästöt kutistuneet energiatehokkuussopimusten siivittämänä tasaiseen tahtiin jo yli 20 vuotta. Tälläkin hetkellä vastuullisempaa energiankäyttöä tavoittelee yli 560 yritystä ja niiden yli 6 500 toimipaikkaa.
Kokonaisvaltaista energiankäytön optimointia Syväselvityksen kolmannen osan kohteena oli useista tuotantolaitoksista koostuvien integraattien energiankäytön optimointi. Metsä Groupilla on esimerkiksi tehdasalueita, joissa sellutehtaan sivuvirroista tuotettu energia hyödynnetään paperin, kartongin ja muiden biotuotteiden valmistuksessa.
Sen avulla suuri yritys voi selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön lisäämistä tai energiankäytön muuttamista vähähiiliseksi. Tuen tavoite on vauhdittaa investointeja, jotka vähentävät yritysten hiilidioksidipäästöjä ja tehostavat energiankäyttöä. ”Energiatehokkuus etusijalle on energiaunionin keskeisiä periaatteita.
. – Päivän aikana haluamme nostaa esiin älykästä asumista ja energiankäyttöä, jotka ovat esillä sekä paneelikeskustelussa että puheenvuorossamme. Energiankäyttö muuttuu ja energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja kulutuksen siirtämistä.
Koti ja asuminen Lisätietoa kodin ja asuminen energiankäytöstä: Koti ja asuminen Asiaa energiasta – Energiatehokkaan asumisen opas Energiafiksusti vapaalla – Painettava versio Energiafiksusti vapaalla – Verkkosivuversio Energiatehokas ilmanvaihto Energiatehokkuuden asukaskampanja Energieffektiv bosättningskampanj Energy Efficient Housing Campaign Lämmitä fiksusti: Kodin tilojen suositeltavat
21.6.2022 9.00 Tilastotietoa energiasta ja energiatehokkuudesta Suomessa Energiavirasto ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva ovat uudistaneet Energiankäyttö Suomessa -verkkosivut.
Sen jälkeen tein päivän kestäneen kierroksen yrityksen tiloissa, joissa keskustelin henkilökunnan kanssa ja tein energiankäyttöön liittyviä havaintoja, Vuores kertoo.
Energiatehokkuussopimukset näkyvät painokkaasti myös Suomen valmistelussa olevassa uudessa ilmasto- ja energiastrategiassa, jossa ne ovat mukana yhtenä toimivimpana keinona tehostaa energiankäyttöä Suomessa.
Kulutusseuranta mahdollistaa tehokkaan ja tavoitteellisen energiankäytön. Seurannalla saadaan hyödyllistä tietoa esimerkiksi kiinteistön energiankäytön jakaantumisesta, ajallisista vaihteluista ja energian vuotokohdista. Seuranta mahdollistaa poikkeamiin puuttumisen. On tärkeää varmistaa, että kaikki laitteet huolletaan asianmukaisesti ja ajallaan.