Siirry sisältöön

435 hakutulosta

Sähkön arvonlisäveron alennus koskisi kaikkia Sähkönhinnan voimakasta nousua pyritään kompensoimaan sähkövähennyksen ja sähkötuen lisäksi myös alentamalla sähkön arvonlisäverokantaa 24 prosentista 10 prosenttiin. Arvonlisäverokannan alentaminen koskisi vain sähkön myyntiä. Arvonlisävero alennettaisiin 1.12.2022-30.4.2023.
Tämä vapaaehtoinen menettely on hyvä lisä keinovalikoimaan, joka osaltaan ehkäisee sähköpulan syntymistä Suomeen”, kiittelee elinkeinoministeri Mika Lintilä . ”Sähkön käyttäjien aktiivisella kulutusjoustolla voidaan pienentää kulutuspiikkejä ja laskea korkeimpia sähkön hintoja.
Sähkö – marginaaliperusteinen päästökerroin Arvioitaessa energiansäästötoimenpiteen kulutusmuutoksen vaikutusta hiilidioksidipäästöihin voidaan sähkölle käyttää Suomen keskimääräisen sähkönhankinnan CO 2 -päästökertoimen rinnalla myös marginaaliperusteista päästökerrointa. Sähkön marginaaliperusteista kerrointa käytetään lähinnä Suomen kansainvälisissä raportoinneissa.
Lukema ei ole lämpötilakorjattu: marraskuun sähkön kulutuksella painotettu keskilämpötila vastaa viime vuoden marraskuun toteumaa.
pientuotanto (Energiateollisuus ry) Informaatiota sähköisen talotekniikan alalle: sähköala.fi Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL Sähkön hintavertailu
Opopäivillä Rovaniemellä 9.2.2024 sähkö-, LVI- ja energia-alan koulutustarjontaa ja alojen tulevaisuuden näkymiä ovat esittelemässä alan toimijat sekä Motiva Oy. Energiamurros on tärkeässä roolissa, kun halutaan hillitä ilmastonmuutosta. Puhtaasti tuotettu sähkö ja lämpö ovat edellytykset kestävälle tulevaisuudelle.
Aggregaatti on laite, joka tuottaa sähköä esimerkiksi bensiini- tai dieselmoottorilla. Aggregaatilla voidaan tuottaa sekä tasa- että vaihtosähköä eri jännitetasoilla.
Energiayhteisöjä voi muodostua eri energiamuotojen ympärille (sähkö, lämpö, kaasu, polttoaineet). Näillä verkkosivuilla käsitellään vain sähkön tuotantoon ja jakeluun liittyviä energiayhteisöjä. Taloyhtiöt ovat nousemassa keskeisiksi energiayhteisötoimijoiksi.
Tavoitteena on pystyä tuottamaan riittävästi hiilineutraalia sähköä ja hyödyntää sitä vedyn tuotantoon veden elektrolyysillä. Tämän hyötysuhde on noin 60–70 prosenttia. Vedyn avulla ylimääräinen sähkö voidaan varastoida ja hyödyntää sähkön tuotantoon silloin, kun sähkön tarve kasvaa. Kun vedyllä tuotetaan sähköä kaasuturbiinilla tai polttokennolla, hyötysuhde on 45–55 prosenttia.