Siirry sisältöön

265 hakutulosta

2.7.2021 9.00 Turvallista aurinkosähköä – järjestelmän suunnittelijan ja toimittajan ohje on julkaistu Aurinkosähköjärjestelmät ovat käytössä ja tuottamassa sähköä vuosikymmeniä. Järjestelmien käytönaikaiseen turvallisuuteen voidaan vaikuttaa suunnittelun ja asennuksen yhteydessä tehtävillä valinnoilla, sekä huolehtimalla seurantatoimenpiteistä.
. – Lapset ja nuoret saa helposti kiinnostumaan energiasta pohtimalla heidän kanssaan, mikä kaikki omassa elämässä olisi mahdotonta ilman sähköä ja energiaa. Yksikään tietokonepeli tai sosiaalisen median keskustelukanava ei pyöri ilman sähköä. Teemaviikon jälkeen kouluissa harjoitellaan konkreettisia energiansäästötekoja.
Lue lisää 1.2.2021 Tiedostava kuluttaja − sähkön kulutuksen seuraaminen lisää ymmärrystä – Osa 1 Energiansäästöön kannustava neuvonta ja kotitalouskohtainen kulutustieto auttavat tutkitusti pienentämään kodin sähkönkäyttöä ja kustannuksia.
Ennemmin tai myöhemmin taajaan vaihteleva sähkön tuotantotilanne uudistaa hinnoittelumalleja ja heiluttelee nopeastikin sähkön kuluttajahintaa. – Pientaloissa on jo valmiina ohjaavaa tekniikkaa, mutta onko se kunnossa ja käytössä? Kuluttajat tarvitsevat tietoja ja taitoja, jotta he voivat tarkoituksenmukaisesti käyttää kodin olosuhteita ja energiankulutusta säätelevää teknologiaa.
Myös varsinaisen viestinnän kohteita on mukana aiempaa enemmän, sillä direktiivin artiklat koskevat laajasti eri lämmitysmuotoja: lämmityskattiloiden lisäksi mukana ovat sähkö, lämpöpumput, kaukolämpö sekä eri hybridijärjestelmät. ”Lämpöpumppujen merkitys kasvaa kohisten talotekniikassa.
Puun polton ennakoidaan lisääntyvän merkittävästi tulevana talvena ostoenergian hinnan nousun sekä sähkön säästön vuoksi. Ympäristöministeriö on mukana lokakuussa käynnistyneessä Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa, joka tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen.
Säästämällä sähköä pienennät myös laitteen käytön kustannuksia. Kuva. Katso videolta esittely 1.3.2021 alkaen uudistuvista energiamerkinnöistä. EU:n ekosuunnitteludirektiivi ohjaa laitevalmistajia parantamaan laitteiden energiatehokkuutta.
Laadukkaaseen toimitukseen kuuluu sähkö- ja rakennekuvat sekä suomen- tai ruotsinkielinen käyttöohje. Lisäksi laitteistolle on aina tehtävä käyttöönottotarkastus, jonka pöytäkirjan asentaja varmistaa allekirjoituksellaan.
Sieltä löydät tietoa muun muassa aurinkolämmöstä ja -sähköstä sekä pellettilämmityksestä. Dynaamiset rakennusvaipparatkaisut Suomen ilmasto-olosuhteissa Ohje taloautomaation hankintaan Pientalon energiaremontit Taloautomaatio pientalossa – Hankintaohjeet
Wattimaisteri on kotitalouksien apuna Energianeuvonnan valtakunnallinen Wattimaisteri-kampanja kokoaa yhteen paikkaan kotitalouden sähkön-, veden- ja lämmitysenergian käyttöön liittyvät faktat ja tehostamisvinkit.