Siirry sisältöön

156 hakutulosta

pientuotanto vähentää ostosähkön tarvetta • Varautumista sähkön hinnan vaihteluihin ja hinnoittelun rakenteen muutoksiin • Kotiautomaatiolla hyödynnät tehokkaasti omaa tuotantoa ja olet valmiina sähkön kulutusjoustoon 21.3.2023 Aurinkosähköä pientaloon Vuotuinen kokonaissäteily Euroopassa Lähde: Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS) – Joint Research Centre 21.3.2023
Vuonna 2030 sähköautot käyttävät perusskenaariossa 0,35 TWh sähköä ja raideliikenne 0,75 TWh. Sähkön hankinnasta 42 prosenttia on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä Suomessa.
Rakennuksen pääenergiamuodoksi valittiin kaukolämpö ja koulussa käytetään vihreää sähköä. Näiden lisäksi koulun katolle haluttiin aurinkopaneelit demonstraatiojärjestelmäksi, jotta itse rakennus toimisi myös oppimisympäristönä.
(Lähde: Kiinteistöliitto) Sähkön säästövinkit taloyhtiölle Jos kerrostalon kiinteistösähkön kulutus on keskimääräistä tasoa, ja se koostuu vain valaistuksesta ja LVI-laitteista, nostavat yleisimmät varusteet kulutusta seuraavasti: sauna + 100–250 % hissit + 20–30 % kylmäkellari + 30–40 % autolämmityspaikat + 50–150 % pesula + 25–35% Sähköä voidaan säästää esimerkiksi alla olevilla tavoilla
Sähkön osto (ei kulutus) kotonani 8.5.2019 Tuotanto 8.5. samassa mittakaavassa Sähkön osto ja tuotanto kuukausittain 2018 2016-2018 keskimäärin kulutus 21 400 kWh/v Aurinkosähkön tuotto 1 157 kWh/v, josta • 968 kWh käytettiin itse vähentämään ostoa • 189 kWh (16 %) myytiin Scale: Finland’s peak demand mid winter, ~15 GW ?
• mikä on markkinoilta saatavan sähkön hinta silloin kun aurinko paistaa?
Sähkösarakkeeseen on ilmeisesti tarkoitus laittaa ainoastaan laitesähkö, ei lämmitykseen käytettyä sähköä. Vastaus: Kyllä, vain laitesähkö. Lämmityksen käytetty sähkö esimerkiksi ilmanvaihtokoneen jälkilämmityspatterissa on lämmitystarpeen tyydyttämiseen. Ostoenergiassa se kuuluu sähköenergiaan.”
Jos laite on päällä 24h/vrk, kuluu sähköä vuorokaudessa noin 1,1 kWh ja käyttökulut ovat noin 20 senttiä*. Lattiatuuletin: Lattialle sijoitettavien tuuletinten teho on yleensä 50–70 W. Jos laite on päällä 24h/vrk, kuluu sähköä vuorokaudessa noin 1,7 kWh ja käyttökulut ovat noin 25 senttiä*.
Omakotikäytössä noin 2 kW:n tuulivoimala voi hyvätuulisella paikalla tuottaa jopa puolet omakotitalon valaistukseen ja laitteisiin kuluvasta sähköstä, lämmitystä lukuun ottamatta. Isommat tuulivoimalat, 4–10 kW, voivat tuottaa hyvätuulisella paikalla ja korkealle sijoitettuna omakotitalon kaiken valaistukseen ja laitteisiin kuluvan sähkön sekä osan lämmitysenergiatarpeesta.
Yksittäinen kodinkone voi ohjata toimintaansa energianhinnan perusteella, ja vettä käyttävät laitteet pystyvät optimoimaan sähkön- ja vedenkulutuksen veden lämpötilan tai pörssisähkön hinnan perusteella. Myös viihde-elektroniikan laitteita voidaan ohjata vastaavin keinoin.