Siirry sisältöön

337 hakutulosta

Takaisin Turvallista aurinkosähköä - järjestelmän suunnittelijan ja toimittajan ohjeita Julkaisun kieli Suomi Laajuus 2 sivua Julkaisuvuosi 2021 Lataa Turvallista aurinkosähköä – järjestelmän suunnittelijan ja toimittajan ohjeita Kuvaus Aurinkosähköjärjestelmien sähkö- ja paloturvallisuusriskien minimoimiseksi on järjestelmien suunnittelu ja asennus toteutettava huolellisesti.
Uusiutuvasti tuotetun sähkön käyttäminen mahdollistaa täysin päästöttömän autoilun. Suomen keskimääräisellä sähköntuotantorakenteella sähköauton hiilidioksidipäästöt ovat selvästi pienemmät kuin vastaavalla polttomoottoriautolla eli noin 35–40 grammaa kilometriä kohden koko energiaketjun yli tarkasteltuna.
Energiavarastoon liittyvien kustannusten enimmäismäärä hankkeessa on 50 % hankkeen kokonaiskustannuksista. ▪ 1–5 MW sähköntuotantohankkeita voidaan tukea, jos hakija voi esittää pitkäaikaisen sähkönmyyntisopimuksen tai muuten osoittaa sähkölle pitkäaikaisen ostajan.
Generaattorissa pyörimisenergia muutetaan sähköksi, joka johdetaan muuntajaan ja edelleen sähköverkkoon. Rakenteeltaan nykyaikaiset tuulivoimalat perustuvat lentokonetekniikkaan. Suurin osa niistä on kolmilapaisia, vaaka-akselisia ja niiden roottorit kääntyvät tornissa tuulen mukaan.
Pientuotannon myyminen verkkoon eroaa monella tapaa sähkön ostamisesta verkosta. Niiden verotuskohtelu on erilainen, eikä pientuottajan sähkönmyyntiin sovelleta kuluttajansuojalakia. Ylijäämäsähkön myynnistä löytyy tietoa Aurinkosähköjärjestelmän käyttö -osiosta. Osion artikkelit: Järjestelmän kannattavuus Lupa-asiat Lainsäädäntö ja muu ohjaus
Taulukoissa 2-4 esitetään kii n teistöjen sähkön, lämmön ja veden kulutustiedot viimeisen viiden vuoden ajalta. Vuosilukuja voi tarvittaessa muokata.
Bioenergia ry Energiateollisuus ry ( Helen Oy , Kuopion Energia Oy ) Isännöintiliitto ry Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry Lämmitysenergia Yhdistys ry Nuohousalan Keskusliitto ry Sisäilmayhdistys ry Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kuntaliitto ry Suomen Kylmäliikkeiden liitto SKLL ry Suomen LVI-liitto SuLVIry Suomen lämpöpumppuyhdistys SULPU ry Suomen Omakotiliitto ry Sähkö
Katselmuksissa havaitut säästömahdollisuudet Motiva-mallin mukainen energiakatselmus löytää keinot vähentää lämmön-, sähkön- ja vedenkululutusta. Usein energiakatselmuksissa havaitutut säästömahdollisuudet on mahdollista saada aikaan ilman investointeja, pelkästään säätämällä laitteita ja järjestelmiä sekä muuttamalla toimintatapoja.
Laitteesta riippuen -15…-20 ºC:n pakkasilla tulee raja, jolloin pumppu tuottaa lämpöä vain saman verran kuin se kuluttaa sähköä. Tällöin pumpun käyttö ei ole enää kannattavaa, vaan se on sammutettava, ellei automatiikka huolehdi siitä. Elvarin lämpöpumppuprojektissa selvitetään miten erityyppiset lämpöpumput vaikuttavat sähkölämmitteisen asunnon ostoenergiankulutukseen.
Sähkön myyjänä toimii Halpa-Sähkö Oy. Sähkön myyntisopimus on voimassa vuoden 2005 loppuun. Myyntitariffina on 1-aikainen sopimussähkö. Siirtotariffina käytetään Mallilan Energia Oy:n 2-aikaista pienjännitetehotariffia.