Siirry sisältöön

34 hakutulosta

Tavoitteena on pystyä tuottamaan riittävästi hiilineutraalia sähköä ja hyödyntää sitä vedyn tuotantoon veden elektrolyysillä. Tämän hyötysuhde on noin 60–70 prosenttia. Vedyn avulla ylimääräinen sähkö voidaan varastoida ja hyödyntää sähkön tuotantoon silloin, kun sähkön tarve kasvaa. Kun vedyllä tuotetaan sähköä kaasuturbiinilla tai polttokennolla, hyötysuhde on 45–55 prosenttia.
Laskennassa käytetyt perusteet ja oletukset Tässä esitetyt tarkastelut perustuvat kohteiden tuntitason sähkönkulutuksiin ja moniin kirjoittajan tekemiin oletuksiin: diskonttokorko 2 prosenttia, itse käytetystä aurinkosähköstä saatava hyöty 13,5 snt/kWh, verkkoon myydystä sähköstä saatava korvaus 4 snt/kWh, sähkön hinnan vuosinousu 2 prosenttia, vuosittainen ylläpitokustannus 0,4 prosenttia
Sähkön tuotanto ja siirto ORC-laitteistolla tuotettu sähkö (n. 1 MW, 690 V, 6 GWh/a) voidaan syöttää suoraan laitoksen matalajänniteverkkoon ilman muuntajaa.
• Säästötakuu: Lämpö 966 MWh/a, Sähkö -62 MWh/a • Monitoimitalo Nordsjö-Rastis 0,1 M€ • Isojen IV-koneiden puhaltimien uusinta (EC), käytävätilojen valaistuksen uusinta, automaatiojärjestelmän uusinta kokonaisuudessaan kenttälaitteineen, etävalvonta • Säästötakuu: Lämpö 120 MWh/a, Sähkö 57 MWH/a 5 ESCO hankinta 2022 - ESCO hankinta juuri päättynyt, tarjousten arviointi käynnissä -
Tällä mitataan sähkön käyttöä taloissa.
Sähkön painottaminen on sikäli ymmärrettävää, että rakennukset sähköistyvät jatkuvasti. Lämpöä tuotetaan yhä enemmän lämpöpumpuilla, valaistus on jo kauan sitten siirtynyt päreistä hehkulampun kautta ledeihin ja sähköinen liikkuminen yleistyy jatkuvasti. Myös talotekniikka, kuten ilmanvaihto ja viilennys, vaativat toimiakseen sähköä.
Sähkö- ja kaukolämpöenergian päästöjen laskentaan on käytetty seuraavassa diassa esitettyjä energiantuotannon päästöjen vähenemisskenaarioita. • Hiilijalanjälkilaskennassa ei huomioida mahdollisen uusiutuvilla energiamuodoilla tuotetun sähkön vaikutusta päästöihin, sillä sähkön tuotantotapa on käyttäjän valittavissa, ja saattaa muuttua arviointijakson aikana.
Ylijäämälämpöä on mahdollista muuttaa sähköksi erilaisten tekniikoiden avulla.
Takaisin Turvallista aurinkosähköä - järjestelmän suunnittelijan ja toimittajan ohjeita Julkaisun kieli Suomi Laajuus 2 sivua Julkaisuvuosi 2021 Lataa Turvallista aurinkosähköä – järjestelmän suunnittelijan ja toimittajan ohjeita Kuvaus Aurinkosähköjärjestelmien sähkö- ja paloturvallisuusriskien minimoimiseksi on järjestelmien suunnittelu ja asennus toteutettava huolellisesti.
Energiavarastoon liittyvien kustannusten enimmäismäärä hankkeessa on 50 % hankkeen kokonaiskustannuksista. ▪ 1–5 MW sähköntuotantohankkeita voidaan tukea, jos hakija voi esittää pitkäaikaisen sähkönmyyntisopimuksen tai muuten osoittaa sähkölle pitkäaikaisen ostajan.