Siirry sisältöön

152 hakutulosta

Lue lisää 1.2.2021 Tiedostava kuluttaja − sähkön kulutuksen seuraaminen lisää ymmärrystä – Osa 1 Energiansäästöön kannustava neuvonta ja kotitalouskohtainen kulutustieto auttavat tutkitusti pienentämään kodin sähkönkäyttöä ja kustannuksia.
2.7.2021 9.00 Turvallista aurinkosähköä – järjestelmän suunnittelijan ja toimittajan ohje on julkaistu Aurinkosähköjärjestelmät ovat käytössä ja tuottamassa sähköä vuosikymmeniä. Järjestelmien käytönaikaiseen turvallisuuteen voidaan vaikuttaa suunnittelun ja asennuksen yhteydessä tehtävillä valinnoilla, sekä huolehtimalla seurantatoimenpiteistä.
Sen sijaan sähköllä tai lämpöpumpulla lämpiävässä omakotitalossa omalla pientuotannolla voi kannattavasti korvata noin viidenneksen sähkön vuosikulutuksesta. – Soveltuvuus tutkitaan tarkoista tunti- ja päiväkohtaisista kulutustiedoista. Näitä tietoja ei ole muualla kuin sähköyhtiössä ja tietoihin pääsee käsiksi vain sähkösopimuksen solmija eli asiakas itse.
Opiskelija Dias Valiak, 36 vuotta, kolmas opiskeluvuosi, sähkö- ja automaatiotekniikka Dias Valiak muutti neljä vuotta sitten Suomeen ja opiskelee Stadin AO:ssa sähköasentajaksi. Ala valikoitui sen perusteella, että hänellä on aiempaa kokemusta radiomoduuleista ja työ on samantyyppistä.
Ennemmin tai myöhemmin taajaan vaihteleva sähkön tuotantotilanne uudistaa hinnoittelumalleja ja heiluttelee nopeastikin sähkön kuluttajahintaa. – Pientaloissa on jo valmiina ohjaavaa tekniikkaa, mutta onko se kunnossa ja käytössä? Kuluttajat tarvitsevat tietoja ja taitoja, jotta he voivat tarkoituksenmukaisesti käyttää kodin olosuhteita ja energiankulutusta säätelevää teknologiaa.
Laadukkaaseen toimitukseen kuuluu sähkö- ja rakennekuvat sekä suomen- tai ruotsinkielinen käyttöohje. Lisäksi laitteistolle on aina tehtävä käyttöönottotarkastus, jonka pöytäkirjan asentaja varmistaa allekirjoituksellaan.
Käytettäessä kestävästi tuotettua sähköä hiilidioksidipäästökin putoaa murto-osaan. HSL:n vuokraamat bussit tulevat koekäyttöön Espoossa ja Helsingissä. Koekäyttö kestää neljä vuotta ja hankkeen budjetti on enintään 6 miljoonaa euroa.
Myös varsinaisen viestinnän kohteita on mukana aiempaa enemmän, sillä direktiivin artiklat koskevat laajasti eri lämmitysmuotoja: lämmityskattiloiden lisäksi mukana ovat sähkö, lämpöpumput, kaukolämpö sekä eri hybridijärjestelmät. ”Lämpöpumppujen merkitys kasvaa kohisten talotekniikassa.
Sieltä löydät tietoa muun muassa aurinkolämmöstä ja -sähköstä sekä pellettilämmityksestä. Dynaamiset rakennusvaipparatkaisut Suomen ilmasto-olosuhteissa Ohje taloautomaation hankintaan Pientalon energiaremontit Taloautomaatio pientalossa – Hankintaohjeet
Laitteiden energiakulutusta, kylmähuoneista, tiskikoneisiin ja monitoimiuuneista sekoittaviin patoihin seurataan yksityiskohtaisesti, keskimäärin sähköä kuluu 1,5 kwH annosta kohden. Ravintolan kuljetukset suunnitellaan yhä tarkemmin. Tavaratoimittajat käyvät harvemmin ja tuovat kerralla isompia eriä.