Siirry sisältöön

19 hakutulosta

Kyseessä ovat siis julkiset hankinnat yhtenä innovaatiopolitiikan keinona vauhdittamassa uusien ratkaisujen syntymistä, tilaaja-toimittaja -yhteistyötä, kasvua ja tietysti samalla vastaamassa yhteiskunnallisiin haasteisiin ja viheliäisiin ongelmiin, joihin julkinen sektori palveluillaan pyrkii vaikuttamaan.
Julkisia elintarvikehankintoja tehdään Suomessa vuosittain noin 300 miljoonalla eurolla. Hankintakriteerien avulla on mahdollista edistää biodiversiteetin säilymistä. Keskeistä luonnon monimuotoisuuden kannalta on, että suojelemme luonnontilaisia alueita ja varmistamme, että ruuantuotannossa ei käytetä luonnon monimuotoisuutta heikentäviä toimintatapoja.
Elämme aikoja, jotka nostavat julkiset hankinnat monella tavalla entistäkin merkittävämpään rooliin. Hankintayksiköt ovat olleet ratkaisevassa roolissa koronapandemian aikana ja nyt vallitsevassa maailmantilanteessa niiden on oltava joustavia ja ketteriä vastatakseen yllättäviin haasteisiin.
Ympäristöministeriö on julkaissut vastikään oppaan Puun käyttö julkisessa rakentamisessa, joka antaa vinkkejä sujuvampaan julkisen puurakennuksen hankintaan.
Tarkoituksena on jatkaa työtä julkisen sektorin vaikuttavuusosaamisen kehittämiseksi osana valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan toimintaa huhtikuun alusta alkaen. Työ- ja elinkeinoministeriö hankkii 1.4.2022 alkaen vaikuttavuuden johtamiseen ja vaikutusten hankintaan liittyviä palveluita valtion kestävän kehityksen yhtiöltä Motivalta.
Tavoitteena on saavuttaa 10 prosentin taso innovatiivisissa julkisissa hankinnoissa. Kun tulevaisuudessa jopa 4 miljardin euron innovatiiviset julkiset hankinnat painottavat digitaalista ja vihreää kaksoissiirtymää, niin julkinen hallinto johtaa esimerkillään luoden samalla suomalaisille yrityksille "kädenjälkimarkkinoita" ja kilpailukykyä pitkälle tulevaisuuteen.
Elintarvikkeiden dynaamisen hankintamenettelyn vertaisoppimisen hanke 2022-2024 Suvi Salmela, Motiva Oy www.motiva.fi 24.11.2022 Hankkeen tavoitteet • Lisätä pientuottajien sekä lähi- ja luomuruoan tarjontaa julkisissa ruokapalveluissa. • Helpottaa pienten yritysten osallistumista julkisiin kilpailutuksiin. • Tukea julkisten ruokapalveluiden, hankintyksiköiden ja hankintarenkaiden työtä
Soveltuu hyvin myös elintarvikkeiden hankintaan. • Hankintajärjestelmän kautta voidaan hyödyntää pienempiäkin tuote-eriä tai kausituotteita esim. teemapäivinä ja sesonkituotteina tai tietyn asiakasryhmän aterioissa ja tilaustarjoiluissa. • Avoin kaikille soveltuvuusehdot täyttäville tarjoajille koko kestonsa ajan eli uusia tarjoajia otetaan mukaan sähköiseen järjestelmään matkan varrella
Opas neuvoo julkisen sektorin puurakentajaa, kuinka hankinta ja hankkeen toteutus kannattaa tehdä. Apuja on tarjolla niin markkinakartoitukseen ja tarjouspyynnön tekemiseen kuin tarjousten vertailuun.
Toiminnan potentiaalinen vaikuttavuus on valtava, kun julkiset hankinnat ovat jopa 45 miljardia vuositasolla tai 20 prosenttia bruttokansantuotteestamme. Vuosi 2021 oli meille Motivassa ja koko Suomessa "uuden normaalin" aikaa.