Siirry sisältöön

8 hakutulosta

Näytä hakutuloksia aihealueittain
Avainsanat: kotitaloudet; vedenkäyttö; vedensäästö; kulutuksen mittaaminen Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Vedenkulutus ja huoneistokohtainen kulutuksen mittaaminen Palaa otsikoihin
Tulokset vakuuttavat Vedenkulutus laski yhtiössä toimenpiteiden myötä yli 150 litrasta noin 117 litraan henkilöä kohden vuorokaudessa. Taulukko. Vuotuiset vedenkulutustiedot puhuvat uudistamisen puolesta.
Vedenkulutus pienentyi odotuksia vastaavasti, mutta lämpimän veden kulutus laski suhteessa vielä enemmän, ja sen osuus kulutuksesta on enää 30 prosenttia. Veden lämmitykseen kului kaukolämpöä vuonna 2019 enää 42 MWh. Vedenkulutus oli samanaikaisesti 2 340 m 3 ja kulutus asukasta kohden enää noin 100 litraa vuorokaudessa. Taloudellinen tulos oli myös hyvä.
Nyt tehdyn kyselyn mukaan vedenkulutus oli keskimäärin reilut 110 l/hlö/vrk. ‒ Vedenkulutus vaihtelee paljon talouksittain. Kolmella neljäsosalla vedenkulutus oli 50‒150 litraa henkilöä kohden vuorokaudessa, Minna Kuusela toteaa. Tuloksiin vaikuttaa se, että kyselyyn vastaajat ovat todennäköisesti niitä henkilöitä, jotka kiinnittävät huomiota vedenkulutukseen.
5.2.2020 13.00 Vastaa kotitalouksien vedenkäytön kyselyyn Vedenkulutus ja sen osuus lämmitysenergiankulutuksesta sekä sen aiheuttamat kustannukset jäävät usein vähälle huomiolle. Syksyllä 2019 käynnistyneessä yhteishankkeessa selvitetään sekä kotitalouksien vedenkäyttöä että vedenkulutuksen vaikutusta energiankulutukseen.
Lue lisää 16.10.2020 Vedenkulutus ja huoneistokohtainen kulutuksen mittaaminen Kestävä vedenkäyttö -sarjan toisessa jaksossa Luuppi-podcastissa keskustellaan vedenkulutuksesta ja kulutuksen mittaamisesta. Huoneistokohtainen laskutus voi vähentää taloyhtiön vedenkulutusta jopa kymmeniä prosentteja.
Lisätiedot: Motiva Oy viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen puh. 050 370 6741 sirpa.mustonen@motiva.fi Lisää aiheesta: Luuppi-podcastit: Vedenkulutus ja huoneistokohtainen kulutuksen mittaaminen Kotitalouksien vedenkäyttö − teemana vesivuodot ja valvonta Palaa otsikoihin
1