Siirry sisältöön

45 hakutulosta

Energiankäytön kannalta lämmitysverkoston epätasapaino ja siitä aiheutuvat suuret lämpötilaerot rakennuksen eri osissa aiheuttavat turhan kulutuksen lisäksi huonot asuinolosuhteet.
Energiatehokkuuspalveluiden kilpailutus Hankinnan toinen osa koski energiatehokkuuden asiantuntijapalveluita, kuten energiakatselmuksia, rakennusten energiatodistuksia, määräaikaistarkas­ tuksia, kiinteistöjen energianhallintaa, toimistolait­ teiden ja valaistuksen energiankäytön selvittämistä sekä säästötoimenpiteiden toteutusta.
tehostuminen 40 % Muita oppilaitoksia 8 850 6800 Säästövaikutus 690 MWh/a 38% Ammattikorkeakouluja 1 7800 7800 Keskussairaala 1 27000 27000 Katuvalaistuksesta uusitaan 50 % Erikoissairaaloita 2 5000 10000 Energiankäytön tehostuminen 45 % Terveyskeskuksia 6 1350 8100 Säästövaikutus 1418 MWh/a 16% Hoitolaitoksia 3 1800 5400 Virastokeskuksia 2 8000 16000 Säästynyt energia 2108 MWh/a 30%
HS 22.11.2012 • Koulukeskuksen energiankäytön visualisointi – Tukena opetuksessa ja tehtävien annossa Hybridijärjestelmän hankinta/ JouniKivirinne 1.10.2014 7 LÄHIENERGIAA SAKARINMÄKEEN taustaa | osallistaminen | hankinnasta| järjestelmä Hybridijärjestelmän hankinta/ JouniKivirinne 1.10.2014 8 HYBRIDIJÄRJESTELMÄN HANKINTA KRITEERIT + xx MWh/a + Pmax MWh Käyttö € + RES % + Investointi
Direktiivi 2011/65/EU Energiatehokkuusdirektiivi (Energy Efficiency Directive, EED, 2012/27/EU) velvoittaa myös energiankäytön tehostamiseen. Direktiivissä korostetaan julkisen sektorin roolia esimerkin näyttäjänä säästötavoitteiden saavuttamisessa.
VR konsernin tavoitteena on nostaa uusiutuvan energian käytön osuus yli 60 % vuoteen 2020 mennessä (kaikesta konsernin energiankäytöstä). Vuonna 2014 uusiutuvan energian osuus oli 56 %.
Ruokalistasuunnittelu ja energiatehokkuustyö keskeisiä ympäristövaikutusten vähentämisessä Rovaniemen ruokapalveluissa vastuullisuus ei toteudu yksin hankintojen kautta, vaan tärkeitä keinoja ovat myös energiankäytön tehostaminen ja ympäristönäkökohtien huomiointi ruokalistasuunnittelussa. Rovaniemen ruokapalveluiden ravintoloissa vietetään kasvisruokapäivä kerran viikossa.
* 30.3.2009 Pertti Koski, Motiva Oy * * * Esittäjä, päivämäärä Nykytilan kuvaus: energiankäyttö ja hankinta, nykyiset käytännöt ja keskeiset toimijat, toteutetut toimenpiteet, nykyiset energianhallinnan tavoitteet Tavoitteet energiansäästölle ja jatkuvan parantamisen periaatteen soveltaminen Energiansäästökeinojen tunnistaminen ja priorisointi, vastuutahojen nimeäminen ja vaikutusten
Tämä vertailutaso voi olla nykyisen käytössä olevan ratkaisun energiankäyttö, markkinoilla oleva keskimääräinen tai huonoin sallittu taso, tai ekosuunnitteludirektiiivin määrittämä minimitaso.
Niissä selvitetään kohteen energiankäyttö ja energiatehokkuus, tarkastellaan uusiutuvien energiamuotojen käyttömahdollisuuksia ja kerrotaan, kuinka yritys tai yhteisö voi vähentää energiakustannuksiaan.