15 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Lämmitysjärjestelmät Lisätietoa lämmitysjärjestelmistä ja niiden valinnasta: Lämmitysjärjestelmän valinta Lämpöä kotiin keskitetysti – Kaukolampö Lämpöä omasta maasta – Maalämpöpumput Ohjeita lämmitysjärjestelmän hankintaan Tarjouspyyntölomake Aurinkolämpöjärjestelmä Tarjouspyyntölomake Ilma-vesilämpöpumppu Tarjouspyyntölomake Maalämpöjärjestelmä Tarjouspyyntölomake Pellettijärjestelmä
Tutustu kokonaisuudessaan rakennusten energiatehokkuutta koskevaan lainsäädäntöön ympäristöministeriön verkkosivuilla: Rakennusten energiatehokkuutta koskeva lainsäädäntö Lämmitysjärjestelmän valinta Lämmitysjärjestelmän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hankinta- ja käyttökustannusten lisäksi ympäristöystävällisyyteen, käytön vaivattomuuteen sekä energiakustannuksiin nyt ja
Oppaassa käydään läpi lämmitysjärjestelmän suunnitteluun, tekniikkaan ja asennukseen ja käyttöön liittyviä asioita.
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Lämmitysjärjestelmät » Lämpöä omasta maasta – Maalämpöpumput
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Kaikki julkaisut » Lämpöä omasta maasta – Maalämpöpumput
Talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Viljanmaat ehtivät tehdä lämmitysjärjestelmän vaihdoksen jo ennen valtionavustuksen tuloa, mutta remontin kotitalousvähennykset he hyödynsivät.
valintaan ja vaihtoon sekä energiatehokkuuteen liittyvissä kysymyksissä.
Motivasta saa teknistä neuvontaa läpi kesän öljylämmityksen korvaavan lämmitysmuodon valintaan. Vaihtoehtoja kannattaa nyt tutkia ja tarjouksia pyytää useammalta urakoitsijalta. Avustusneuvontaa tarjoaa avustuksen myöntävä Pirkanmaan ELY-keskus.
Huolellisuus kannattaa lämmitysmuodon ja -laitteiden valinnassa Suurin osa avustuksen hakijoista on vaihtamassa öljylämmityksen ilma–vesilämpöpumppuun. Toiseksi suosituin on maalämpö. Näihin sekä kaukolämpöön vaihtaville on tarjolla 4 000 euron avustus, ja muihin ei-fossiilisiin lämmitysjärjestelmiin öljylämmityksen vaihtavat voivat saada 2 500 euron avustuksen.
Tärkeiksi katsotut perusteet painotetaan pisteytyksellä, jotta ne vaikuttavat valintaan. Tarjoajille voi myös antaa lisäpisteitä, jos ne tarjoavat esimerkiksi asetettuja vähimmäisvaatimuksia ekotehokkaamman ratkaisun. Referenssien käyttäminen kokonaistaloudellisuuden vertailuperusteena ei ole suotavaa elleivät perusteena ole niiden laadulliset ominaisuudet.
Tässä ja esimerkiksi lämmitysjärjestelmän vaihtamisen mietinnässä saattaa asiantuntija-avusta olla suurta hyötyä. Kotitalouksille ja taloyhtiöille on tarjolla maksutonta ja puolueetonta asiantuntija-apua valtakunnallisen energianeuvonnan kautta.
Monessa taloyhtiössä ja pientalossa pähkäillään parhaillaan muun muassa kiinteistön lämmitysjärjestelmän uudistamista, sähköautojen latauksen järjestämistä tai aurinkoenergian käyttöönottoa. Päänvaivaa riittää, on sitten pientalon omistaja tai taloyhtiön hallituksen jäsen, isännöitsijä tai asukas.