Siirry sisältöön

26 hakutulosta

Tehosta ilmanvaihtoa öisin, kun ulkoilman lämpötila on viileämpää. Tehosta porrashuoneiden ilmanvaihtoa maksimilämpötilan alentamiseksi. Tutki, voiko ilmanvaihdon tuloilmaa jäähdyttää. Tarkista olemassa olevien jäähdytyslaitteiden asetusarvot. Vältä turhaa jäähdyttämistä. Selvitä aurinkosuojauksen parantamisen mahdollisuudet.
Valitse fiksusti: Valitse vaihtoehtoinen käyttövoima Tehosta kaukolämmön käyttöä lämmönjakokeskuksen uusinnalla Aurinkosähkön turvallisuusopas Turvallista aurinkosähköä - järjestelmän suunnittelijan ja toimittajan ohjeita Asiaa energiasta – Energiatehokkaan asumisen opas Informaatio-ohjauksen vaikutukset kotitalouksien sähkönkulutukseen – Oppeja satunnaiskokeiluista Energiatehokas ilmanvaihto
29.1.2024 8.00 Varmista kotisi asuinmukavuus talvikaudella Sydäntalvella on hyvä hetki tarkistaa, että kotisi lämmitys sekä ilmanvaihto on säädetty oikein. Energiataloudelliset ja keskenään linjassa olevat säädöt pitävät huolen asumismukavuudesta ja pienentävät asumisen ilmastovaikutuksia. Talvikaudella asuntoon tuleva raitisilma lämpiää eri tavoin käytettävän järjestelmän mukaan.
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta.
Videosarjan teemat ovat: Energiakorjauksen suunnittelu Koneellinen ilmanvaihto ja lämmöntalteenotto Lämmöneristys Ilmalämpöpumppu Lämmityksen säätäminen Energiansäästövinkit Energiankulutuksen seuranta Kestävän rakentamisen koulutusmateriaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä ja maksuttomia.
Energiatehokas ilmanvaihto teollisuudessa Energiatehokas konesali Energiatehokas lämmönsiirto Energiatehokas teollisuuskiinteistö Energiatehokkaat paineilmaa käyttävät laitteet Energiatehokkaat pumput Energiatehokkaat sähkömoottorit Energiatehokkuuden asukaskampanja Energiatehokkuuden mittaus- ja seurantajärjestelmän hankinta Energiatehokkuuden oheishyödyt kunnissa ja kuntayhtymissä
Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Veli-Matti Virtanen puh. 050 521 1234 veli-matti.virtanen@motiva.fi Lisää vinkkejä Talotekniikan viestintäfoorumin sivuilla: Talot kuntoon Lämpöpumppujen huolto-ohje (pdf) (204.7 KB) Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi
Katselmuksissa keskitytään muun muassa rakennusautomaation ohjausten muutoksiin, joilla optimoidaan lämmitystä ja ilmanvaihtoa. Kaupunki aikoo integroida energiakatselmukset tiiviisti osaksi kiinteistöjen pitkän aikavälin suunnitelmia ja seurata systemaattisesti energiankulutusta.
Kulutusta lisäävät muun muassa maalämpö, koneellinen ilmanvaihto ja jäähdytys sekä sähköautojen lataus. Älykkäillä ohjauksilla järjestelmät reagoivat sähkön tuotannon ja hinnan vaihteluihin. – Taloyhtiöiden rooli kasvaa joustoa vaativilla sähkömarkkinoilla, kun oma sähkön pientuotanto lisääntyy ja sähköä käyttävät jäähdytys- ja lämmitysratkaisut yleistyvät.
Ilmanvaihto: Koneellisen ilmanvaihdon tehoa voi alentaa lyhytaikaisesti. Palauta tavanomainen asetusarvo, kun sähkötilanne sen taas sallii. Vältä tuuletusta. Pidä ulko-ovet ja ikkunat suljettuina. Sähkölaitteet ja muu sähkön käyttö: Älä lämmitä sähkösaunaa. Sammuta kaikki tarpeettomat sähkölaitteet.